Nieuws

PR, communicatie en marketing talent

Behoor(de) jij tot de toppers van jouw studiejaar en wil je je carrière kickstarten? Dan zit je bij ons goed! Marcommit is op zoek naar PR-, communicatie- en marketing-talenten met ambitie. Wij hebben ruimte voor starters (0-2 jaar werkervaring) met een opleiding op HBO- of WO-niveau in Marketing, Communicatie of Journalistiek. Heb je daarnaast ook interesse in technologische ontwikkelingen zoals Internet of Things, Cybersecurity en Big Data? Dan is de match compleet! 

Jij: “Hoe ziet die kickstart van je carrière eruit bij Marcommit?”

Roy: “Wanneer je bij ons aan de slag gaat, begint je persoonlijke ontwikkeling direct bij het volgen van een uitgebreid onboarding-programma. Naast benodigde theoretische kennis, kom je ook in aanraking met je nieuwe collega’s, door bijvoorbeeld het afnemen en uitwerken van een interview en het bedenken van een media-stunt voor een van onze klanten. Het eerste jaar maak je kennis met alle onderdelen van het vak en ben je al goed onderweg in de ontwikkeling van de adviseursrol voor je eigen gave klanten. Na het doorlopen van dit programma stopt dit leerproces niet. Je krijgt bij Marcommit alle ruimte om de vakgebieden die jou interesseren verder uit te diepen. Een gemotiveerde werknemer telt immers voor twee!” 

Jij: “Hoe is de sfeer op kantoor?”                                                                                                                     

Gosse: “Werken bij Marcommit is gezellig, maar ook zeker een uitdaging! Op kantoor gaan de handen uit de mouwen en zit je eigenlijk nooit stil. De functie PR en marketing consultant is een afwisselende baan, waarbij je met diverse eigen klanten te maken hebt. Hierdoor kom je al snel in de positie dat je echt ownership hebt over je accounts. Naast het harde werken is er ook zeker tijd voor gezelligheid: de vrijdagmiddagborrel, een glaasje champagne bij een nieuwe klant en ieder kwartaal een tof uitje, zoals indoor skydiven, een escape room of een army track. En daar blijft het niet bij: in maart gaan we met het hele team naar Tel Aviv!”

Jij: “Dus je werkt voornamelijk voor je eigen klanten?”

Denise: “Ja, maar naast het werken voor de klant, werken we ook altijd samen aan de groei van het bedrijf. Dit doen we onder andere door ‘Management by gaming’. Hierbij stellen we als team een verbeterpunt vast, waar we in de vorm van een game aan werken. Als we de eindstreep halen, staat daar een zelf-geformuleerde beloning tegenover. Daarnaast werken we aan het bedrijf door de persoonlijke en teamontwikkeling hoog in het vaandel te hebben staan. Zo kan je bijvoorbeeld Marcommit-expert worden van een onderwerp dat jou interesseert.”  

Jij: “En als je dan aan de slag gaat voor je klant, wat doe je dan zoal?”

Gosse: “Aan het begin van het jaar worden er nieuwe creatieve plannen voor de klanten opgesteld, op basis van hun bedrijfsdoelstellingen. Afhankelijk hiervan volgt er een creatief proces, waarin we verschillende brainstorms organiseren en we een zo passend mogelijk voorstel ontwikkelen. Hierbij moet je denken aan een combinatie van PR, communicatie, on- en offline marketing, social media, leadgeneratie, arbeidsmarktcommunicatie etc. Vervolgens ben jij verantwoordelijk voor een goede uitrol van dit plan. Hiervoor schrijf je onder andere artikelen, blogs, social media posts en persberichten, onderhoud je relevante perscontacten, begeleid je interviews en houd je iedere dag het nieuws in de gaten, om ook op de actuele zaken in te springen en toffe kansen te creëren! Geen dag is hetzelfde.”

Wat bieden wij?

 • Marktconform salaris, afhankelijk van je ervaringsniveau
 • Een jong, ambitieus en enthousiast team met een open cultuur
 • Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid
 • Een auto, als je na een half jaar vlammen een vast contract hebt gekregen

Check the boxes:

 • Je bent creatief, servicegericht en stressbestendig
 • Je bent zelfverzekerd en durft initiatieven te nemen
 • Je bent goed in het bouwen van relaties
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je bent goed in schrijven en beheerst de Nederlandse en Engelse taal
 • Je vindt nieuwtjes op IT-gebied interessant
 • Je woont binnen een straal van 45 km van Baarn of bent bereid om te verhuizen.

Denise: “Heb je zojuist 7 kruisjes gezet? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar mij, via solliciteren@marcommit.nl. Zonder motivatiebrief wordt je sollicitatie niet verwerkt! Voor meer informatie en vragen, kan je contact met mij opnemen via 035-5822730.”

 

Deze twee kanjers hebben allebei nog een leuke blog geschreven over waarom jij bij Marcommit zou willen werken. Laura en Tessie.

  

 

Bekijk alle items in Nieuws

Inschrijven VPRA Journaal

Vul hieronder uw gegevens in.

Activiteiten
03-03-2020

Training adviseren kun je leren: start 16 september

Als junior communicatieprofessional adviseer je klanten. Je bouwt een relatie op en jouw succes is afhankelijk van hoe goed je jouw klant […]

[ Lees meer ]