Nieuws

Cora Zaaijer nieuwe voorzitter VPRA

Cora Zaaijer van Lievens Communicatie is per 4 februari 2020 de nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor Public Relations en Communicatie-adviesbureaus VPRA. Zij volgt Huib Bannier op.

Verenigingen hebben het moeilijk, en daar is de VPRA geen uitzondering op. Niet voor niets zette het vorige bestuur in het voorjaar van 2019 de activiteiten ‘in de koelkast’. De hoop was dat de leden daarvan wel in actie zouden schieten. En dat is gelukkig gebeurd. Steffart Buijs en Peter van Apeldoorn gingen op eigen initiatief in gesprek met de aangesloten bureaus en kwamen tot de conclusie dat de animo voor de vereniging er zeker nog is. Dit werd door de leden bevestigd in een bijzondere ledenvergadering in het najaar.
Vanaf dat moment is een transitieteam gaan werken aan een aanpak voor een VPRA ‘nieuwe stijl’. Het transitieteam bestond uit Steffart Buijs van Leene Communicatie, Peter Ibes van Bridge B2B, Jacob-Jan Esmeijer van Havana Orange, Peter Drent van Wisse Kommunikatie en Cora Zaaijer. Het transitieplan werd op de ALV van 4 februari aan de leden gepresenteerd. En er werd een nieuw bestuur voorgesteld dat bestaat uit Steffart, Peter Ibes en Cora uit het transitieteam en Peter Drent uit het oude bestuur.

Cora werkt al 25 jaar bij communicatiebureaus en is sinds 2011 een van de partners van Lievens Communicatie. Lievens is al jaren lid van de VPRA en Cora was in het verleden ook betrokken bij het kwaliteitskeurmerk. Cora ziet wel kansen voor de VPRA. “De VPRA is geen vakvereniging maar onze leden zijn wel allemaal bureaus die het communicatievak als core business hebben. Bureaus met communicatieprofessionals. Dat bindt ons. En daarin kunnen we elkaar onderling en als vereniging, versterken.”

Het nieuwe bestuur heeft een horizon van twee jaar. De komende tijd is de focus op de belangrijkste taken: het versterken van de branche, het behartigen van gemeenschappelijke belangen, het bureaus helpen hun dienstverlening te versterken en het zorgen voor interessante ontmoetingen. Hierbij worden zoveel mogelijk leden betrokken. Zo organiseerde het bureau VONC uit Heerenveen de bijeenkomst met nieuwjaars-stamppot-borrel en inspirerende lezing van conflictexpert Eva Wolf waar 50% van de leden aanwezig was.

Bekijk alle items in Nieuws

Inschrijven VPRA Journaal

Vul hieronder uw gegevens in.

Nieuws
10-02-2020

Cora Zaaijer nieuwe voorzitter VPRA

Cora Zaaijer van Lievens Communicatie is per 4 februari 2020 de nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor Public Relations en Communicatie-adviesbureaus VPRA. […]

[ Lees meer ]