Activiteiten

Training adviesvaardigheden voor senior adviseurs

De training Adviesvaardigheden voor senior communicatieadviseurs is speciaal voor de VPRA ontwikkeld door Cordes Organisatie Advies & Ontwikkeling.

Communicatieadviseurs die al wat langer in het vak zitten (langer dan 4 à 5 jaar), al eerder een training adviesvaardigheden gevolgd hebben en die collega’s aansturen/motiveren/coachen (in de lijn of projectmatig) én werken bij een bureau dat lid is van de VPRA kunnen zich hiervoor aanmelden. Van deze communicatieadviseurs wordt verwacht dat zij relaties onderhouden, nieuwe opdrachten binnenhalen en verdelen onder de (junior) adviseurs en deze adviseurs ook effectief aansturen.

De training bestaat uit drie modules van drie dagdelen en een afrondend coachgesprek. Per groep zijn maximaal 6 deelnemers, zodat er veel tijd is om te oefenen en aandacht te krijgen voor persoonlijke leerpunten.

Data: woensdag 21 augustus, woensdag 11 september en woensdag 9 oktober 2019
Locatie: Kantoor Cordes, adres: Entrada 162, 1114 AA Amsterdam- Duivendrecht
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Trainer: Jeroen Schoenmakers

Opzet van de training

De training start met een schriftelijke intake met als doel zicht te krijgen op de persoonlijke leerpunten van de deelnemers. Op grond hiervan wordt het programma verder aangepast.

Daarna volgen 3 modules van ieder een dagdeel van 13.30 – 17.00 uur plus een afrondend coachgesprek van 1,5 uur.

Module I Verdieping Adviesvaardigheden/Personal Branding
We starten deze module met een korte opfris van het model Situationeel Adviseren. We kijken naar een aantal andere hulpmiddelen die je als adviseur kan inzetten tijdens je adviesgesprekken. Tijdens deze module zoomen we in op jouw kracht als adviseur en hoe je deze nog effectiever kan inzetten, bij bestaande klanten en nieuwe klanten. Wat zijn voor jou ‘lastige’ klanten en hoe kan je die goed adviseren? Hoe zet je je talenten optimaal in bij nieuwe klanten?

Module II Motiverend leidinggeven aan collega’s/junioren/projectmedewerkers.
Van de ervaren communicatie-professional wordt ook verwacht dat deze de minder ervaren professionals aanstuurt. Leidinggeven is een ander ‘vak’ dan adviseren. Uit onze ervaring weten we dat het veel oplevert om als professional die anderen aanstuurt iets af te weten van de basisbeginselen van leidinggeven. In deze module gaan we aan de slag met het model Situationeel Leidinggeven. Ook kijken we naar een aantal andere hulpmiddelen die helpen bij het motiverend leidinggeven.

Module III Oefenen van de gesprekken met professioneel acteur
Na voornoemde 2 modules gaan we oefenen met een professionele rollenspelacteur. Iedere deelnemer brengt zijn of haar lastige situatie in, oefent en krijgt veel feedback van acteur, trainer en collega-cursisten. De gesprekken richten zich zowel op het voeren van effectieve adviesgesprekken als gesprekken op het gebied van leidinggeven.

Afrondend Coachgesprek
Na de laatste module volgt het afrondend coachgesprek van ongeveer 1,5 uur. Van tevoren stuur je je coachvraag in en tijdens de sessie zoomen we hier verder op in.

Optioneel: Borginggesprek*
Optioneel is het mogelijk om een borgingsgesprek na de training Adviesvaardigheden in te plannen. Het is een drie-gesprek (deelnemer, leidinggevende, trainer) en duurt ongeveer een uur. Het doel van dit gesprek is een overdracht naar de deelnemer en diens leidinggevende. Onderwerp van gesprek is o.a. hoe gaat de deelnemer het geleerde uit de training borgen en hoe verder werken aan de eigen ontwikkeling.
* Vraag hiervoor een aparte offerte aan bij Cordes. VPRA leden krijgen bij het borgingsgesprek 10% korting op het dagdeeltarief van Cordes.

Kosten en aanmelden
De drie modules en het coachgesprek vinden plaats bij Cordes in Amsterdam. De kosten voor deze training bedragen € 745,- per persoon (excl. BTW). De training gaat door bij 6 deelnemers. Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar event@vpra.nl.

Annulering
Annulering van deelname is tot 6 weken voor aanvang kosteloos. Daarna wordt het trainingsgeld in rekening gebracht. Bij geen of deels geen deelname van de deelnemer worden de volledige kosten in rekening gebracht. Bij onvoldoende deelnemers behoudt Cordes zich het recht de training te annuleren (en wordt het cursusbedrag teruggestort), dan wel in overleg te verplaatsen.

Bekijk alle items in Activiteiten

Inschrijven VPRA Journaal

Vul hieronder uw gegevens in.

Nieuws
10-02-2020

Cora Zaaijer nieuwe voorzitter VPRA

Cora Zaaijer van Lievens Communicatie is per 4 februari 2020 de nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor Public Relations en Communicatie-adviesbureaus VPRA. […]

[ Lees meer ]