Activiteiten

Seminar ‘Van buikgevoel naar data’ op 15 januari

In samenwerking met de VPRA organiseert LexisNexis op dinsdagmiddag 15 januari het seminar ‘Van buikgevoel naar data’ in Amsterdam . Tijdens het seminar gaan we in op het nut en de noodzaak van data voor PR en communicatieprofessionals. Kom je ook?

De wereld van communicatie en PR is continu aan verandering onderhevig. En de rol van de PR en communicatieprofessional verandert hierin mee: door de steeds meer datagestuurde wereld wordt de comprof meer een sensemaker.

Waar de adviezen aan de opdrachtgevers nog vaak gestoeld zijn op ervaring, aannames, schattingen en buikgevoel, moeten de pr en communicatieprofessionals toe naar een meer data-gestuurd advies. Dit geeft je namelijk de kracht om wérkelijk te zien wat er gebeurt, zodat je tijdig kunt bijsturen. En hoe eerder je bijstuurt, hoe krachtiger je bent als communicatieadviseur.

Dataloos PR- en communicatie advies is eigenlijk niet meer van deze tijd. Helemaal niet in een wereld waarin reputatie een belangrijke KPI is geworden voor organisaties. Met data is reputatie uitstekend te managen voor pr en communicatieprofessionals. Wat een hamer is voor de timmerman, moet data zijn voor de PR- en communicatieprofessional.

Vier topsprekers uit het PR en communicatieveld bespreken de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van data, reputatie voor de PR en communicatieprofessional.

Sprekers:


Betteke van Ruler
emeritus hoogleraar communicatiewetenschappen UvA
Betteke bepleit de absolute noodzaak voor het gebruik van data én het doen van testen, als onmisbare informatiebron voor het communicatievak. Dit leidt ook tot een verandering van de rol van de comprof naar de rol van sensemaker. Welke data zou je willen verzamelen als comprof? Waarom verzamel je die data en vooral: wat doe je ermee? Betteke bepleit dat dat helemaal afhangt van jouw visie op communicatie en het communicatievak.

Eelke Alkema
Eelke Alkema
, senior expert Reputatiemanagement bij Achmea
Eelke laat aan de hand van voorbeelden zien hoe Achmea data gebruikt om te sturen en bij te sturen in de dagelijkse praktijk van corporate communicatie. Hij laat zien welke je data kunt gebruiken, hoe je die relevant maakt en hoe je ze in kunt zetten om de impact van communicatie vergroten.

Rene Gerhardus
René Gerhardus
, oprichter van Stakeholderwatch
StakeholderWatch is gespecialiseerd in continu real time marktonderzoek en helpt organisaties daarmee om de actuele staat van het stakeholdernetwerk in kaart te brengen en te monitoren. René laat zien hoe snel Stakeholderwatch met haar techniek onuitgesproken sentimenten live kan meten, zodat bestuurders en communicatieverantwoordelijken op tijd gecalculeerde beslissingen kunnen nemen.

Frank Peters
Frank Peters
, eigenaar van communicatiebureau Virtus Communications
Was er vroeger nog 24 uur om te reageren bij issue- of crisiscommunicatie, tegenwoordig heb je vaak minder dan 24 minuten. Frank Peters heeft jarenlange ervaring in het geven van communicatieadvies voor situaties met grote impact op uw reputatie, zoals crises, fusies, overnames en reorganisaties. Frank vertelt hoe het halen van informatie uit communicatiedata van essentieel belang is voor het geven van adviezen.

Het programma

  • 13:00 uur – Ontvangst
  • 13.30 uur – Welkomstwoord LexisNexis
  • 13.45 uur – Betteke van Ruler
  • 14.30 uur – Eelka Alkema
  • 15.15 uur – Korte pauze
  • 15.30 uur – Rene Gerhardus
  • 16.15 uur – Frank Peters
  • 17.00uur  – Borrel Einde

Locatie & Parkeren
Het seminar vindt plaats op het kantoor van LexisNexis op de Radarweg 29 te Amsterdam (Sloterdijk). Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden in de buurt, raden wij aan zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer te komen. Kom je toch met de auto? Parkeer dan bij de parkeergarage van Station Sloterdijk, dat is 5 minuten lopen van het kantoor.

Aanmelden & Afmelden
Inschrijven kan via de website van LexisNexis. Het seminar is gratis, maar jouw aanmelding is niet vrijblijvend. Er geldt een no-show fee van 75,- euro. Afmelden kan kosteloos tot 24 uur vóór aanvang van het seminar.

Bekijk alle items in Activiteiten

Inschrijven VPRA Journaal

Vul hieronder uw gegevens in.

Activiteiten
03-03-2020

Training adviseren kun je leren: start 16 september

Als junior communicatieprofessional adviseer je klanten. Je bouwt een relatie op en jouw succes is afhankelijk van hoe goed je jouw klant […]

[ Lees meer ]