« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 04-06-2014

Welke VPRA-partner wil oneMen aan meer naamsbekendheid helpen?

Beste partners,

zo af en toe krijgen we verzoeken van organisaties om ze pro deo bij te staan met PR. En zo af en toe zit er een verzoek bij dat we heel graag aan jullie voorleggen, gewoon omdat die organisatie goede publiciteit verdient maar die niet kan bekostigen.

Zo ook dit keer. oneMen roept de hulp in van de VPRA. Welk lid wil zou een bijdrage willen leveren?

De organisatie stelt zich hieronder aan u voor.

Wie is oneMen?
oneMen is een organisatie die zogenaamde pioniers helpt in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Pioniers zijn lokale mensen die zich inzetten voor de mensen om hen heen. Ze zijn actief op veel terreinen, zoals vrouwenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, persvrijheid, de strijd tegen vrouwenhandel en opvang van kwetsbare kinderen. oneMen-pioniers maken een verschil, in kleinschalige projecten met grote impact.

oneMen wil deze pioniers helpen met concrete transport- en communicatiemiddelen, zoals een auto, fiets, ezel, boot, computer of bus. Deze praktische middelen zijn van onschatbare waarde voor de pioniers, want hierdoor kunnen zij weer mensen bereiken en helpen.

Vraag oneMen
Van goede doelen wordt verwacht dat er van elke donateurs-euro zoveel mogelijk naar de projecten gaat. Terecht natuurlijk! Mede daarom houden wij de onze personeels- en andere kosten zo laag mogelijk. Hetgeen als logisch gevolg heeft dat we ook maar weinig middelen hebben voor PR. Maar die discipline is wel cruciaal voor onze organisatie.

Vandaar onze vraag: Welk bureau helpt ons aan een goed doortimmerd én behapbaar PR-plan?

De uitvoering van het plan wordt gedaan door derdejaars HBO stagiairs Communicatie/media, o.l.v. een ervaren communicatiekracht van oneMen. We vragen dus geen geld, uitsluitend uw kennis en uren. 

 Storytelling
Onze organisatie zit barstensvol inspirerende verhalen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Onze pioniers zijn inspirerende lokale mensen die ondernemend zijn en dagelijks allerlei obstakels overwinnen. Er is al veel foto- en video-materiaal aanwezig. En graag schuiven we onze directeur Herman van Aken naar voren, die zijn motto ‘’Al is er maar één mens bij gebaat, dat is er toch weer één” graag toelicht.

Dus de basis is er. oneMen zoekt alleen nog iemand die de nieuwswaarde van onze organisatie over het voetlicht kan brengen bij de relevante media.

Communicatiedoelgroep
oneMen is een geliefd goed doel, bekend bij studenten en young professionals van 18-35 jaar, die hoger opgeleid zijn en doorgaans in de randstad wonen. Op veel festivals en evenementen geven wij daarom acte de présence. oneMen is trots op een grote (geholpen) bekendheid van het symbool, de ‘’rode’’ Tshirts met een grafisch pioniershoofd erop.

Planning
Hoewel oneMen snel kan starten, is dat geen must. Graag overleggen we wat het beste uitkomt.    

Meer info

www.onemen.org

www.miva.nl (moederorganisatie)

jaarverslag 2013: http://www.onemen.org/over-onemen/resultaat

Geïnspireerd geraakt door deze mooie organisatie? Bereid om je kennis met hen te delen? Meld je dan aub bij Serge Beckers via secretaris@vpra.nl voor de contactinformatie

 

[sharethis]

Activiteiten