« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 14-04-2014

Nominaties Dutch PR Awards bekend

Arnhem, 14 april 2014 – De jury van de Dutch PR Awards heeft uit 39 inzendingen 12 cases genomineerd om een kans te maken op een prijs. De prijzen worden uitgereikt aan de deelnemende bureaus met PR-campagnes in de categorieën Corporate, Marketing, Non-profit en beste PR- Stunt. Op 15 mei vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. Kaarten voor deze bijeenkomst zijn te bestellen via www.dutchprawards.nl

Jury voorzitter Andre Manning: “Het was voor de jury een feest om de afgelopen week alle inzendingen te mogen lezen en te beoordelen. De inzendingen geven met recht een goed beeld van wat de Nederlandse PR- en Communicatieadvies bureaus hun opdrachtgevers weten te bieden. Waar kun je als bureau het verschil maken?”

De cases lezend heeft de jury wel al meteen een advies voor de sector. Manning: “Zorg er goed voor dat je je werk echt meetbaar weet te maken. Er wordt door bijna alle bureaus nog op een hele traditionele manier resultaat gemeten. De sector kan hier nog een goede slag in slaan en ik verwacht daarin ook een actieve rol van de VPRA.” David Gribnau, voorzitter van de VPRA ziet inderdaad een rol voor de VPRA weggelegd. Nu de VPRA meer aan betekenis toeneemt kunnen we ook daadwerkelijk op een aantal fronten de sector vooruit helpen. Wij zullen proberen de internationale aansluiting te vinden met de AMEC. Maar ook met ICCO en bijvoorbeeld de PRCA. De sector worstelt om de Barcelona principles om te zetten in praktische hulpmiddelen voor in de praktijk. Maar het is wel noodzakelijk.”

De genomineerden zijn:

In de categorie Corporate:

 • IvRM/De Legitimiteit Groep i.o.v. NMT: versterking positie beroepsgroep tandartsen
 • Kumpany i.o.v. NS Stations: duurzaamheid bij Lost & Found
 • Pride PR i.o.v. Intermax: effecten van internet op de samenleving

In de categorie Marketing:

 • 2inBeweging/Gideon van Rietschoten i.o.v. Woningcorp. Dudok Wonen: verliefd op een Dudok woning
 • EtCetera/Red Urban i.o.v. Ditzo: Kijk kanker de wereld uit
 • The Gardeners i.o.v. Marktplaats: pop-up veiling babyartikelen

In de categorie Non-profit:

 • Bijl PR/Triple Double i.o.v. KNGU: Het grote gymfeest 2014
 • L&DJ PR i.o.v. Plastic Soup: Beat the Microbead
 • Wisse Kommunikatie/JWT Amsterdam i.o.v. SIRE: hulplijn voor mensen zónder psychische ziekte 

In de categorie Beste PR-stunt:

 • Being There/ExPRTease/Shivers i.o.v. Eneco: NK Tegenwind fietsen
 • Kumpany i.o.v. BEN: BEN even uit
 • TBWA/neboko i.o.v. Delta Lloyd: budget bejaardenhuis

Dutch PR Award    
De Dutch PR Award heeft meerdere doelen: kennisdeling onder leden, het PR-vak verder professionaliseren en meer bekendheid geven aan het vak public relations. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt een zilveren pauw, vervaardigd door kartonkunstenaar Couzijn van Leeuwen en mag gedurende twee jaar het Dutch PR Award logo in al zijn communicatie-uitingen gebruiken.

De vakjury bestaat uit Andre Manning (Philips), Jan Christiaan Hellendoorn (o.a. Albert Heijn), Klaske de Jonge (Vodafone), Marjolijn Meynen (Rijksmuseum) en Noelle Aarts (Universiteit van Amsterdam) en de organisatoren David Gribnau (voorzitter VPRA) en Rocco Mooij (hoofdredacteur Communicatie).

De Dutch PR Awards worden georganiseerd in samenwerking met Adformatie Groep en Vakblad Communicatie en mede mogelijk gemaakt door ANP Pers Support, BuzzTalk, De Perslijst, Dokter Klik, GraphFruits, Howards Home, Media Info Groep, PersPagina en Smart.pr.

VPRA
De VPRA is de brancheorganisatie voor Public Relations en Communicatieadviesbureaus. De VPRA behartigt de belangen van de leden en bevordert een professionele vakuitoefening, zowel qua inhoud als bedrijfsvoering. Hierbij vormen ze een platform voor ontmoeting en ontwikkeling van de aangesloten bureaus, hun directies en medewerkers. De VPRA is opgericht in 1997 en is voortgekomen uit de voormalige VPRA (Vereniging van Public Relations Adviesbureaus) en de NPRC (Nederlandse Vereniging van Public Relations Consultants).

[sharethis]

Activiteiten