« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 21-02-2014

VSZ Assuradeuren biedt je de mogelijkheid uit te treden uit het publieke stelsel door eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden

Sinds 1 januari 2014 betalen werkgevers hogere premies aan UWV als een tijdelijke werknemer ziek uit dienst gaat. Jij krijgt eerst een hogere Ziektewetpremie. Volgt daarna instroom in de WGA, dan komt daar nog een premieverhoging voor deze regeling bij. Alle reden dus om snel grip te krijgen op dit flexrisico. VPRA biedt je de kans om met gespecialiseerde en bewezen effectieve ondersteuning grip te krijgen op deze nieuwe verzuimkosten. Vlotte re-integratie is de beste manier om de kosten van ziek tijdelijk personeel te beperken. Maar een zieke die al uit dienst is weer aan de slag krijgen, dat is werk voor specialisten. Daarom heeft VPRA voor haar leden zo’n specialist geregeld. VSZ Assuradeuren biedt je de mogelijkheid uit te treden uit het publieke stelsel door eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden.

Gegarandeerd goedkoper

Eigenrisicodragen via VSZ biedt de volgende voordelen:

  1. Je stopt je verzekering bij UWV en sluit in plaats hiervan een (goedkopere) private verzekering af bij VSZ.
  2. VSZ belegt de re-integratie bij Acture. Dit volledig in de Ziektewet gespecialiseerde bedrijf is geselecteerd omdat het als uitvoerder bewezen effectief is. Acture krijgt zieke flexkrachten aantoonbaar sneller aan het werk dan UWV.
  3. Zo ben je als eigenrisicodrager gegarandeerd goedkoper uit dan bij UWV. Bovendien heb je maximale grip op je flexverzuim, en op alle kosten die daar nu en in toekomst mee samenhangen.

Interesse? Ga naar www.vszassuradeuren.nl en

  • Vraag direct een offerte aan bij VSZ Assuradeuren
  • Lees meer over wat VSZ u te bieden heeft
  • Lees waarom je zieke flexkrachten met Acture gegarandeerd sneller weer aan de slag krijgt

Meer over deze samenwerking

VPRA heeft VSZ Assuradeuren geselecteerd omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze partij onze leden kan helpen om kosten te besparen:

Je betaalt nu al een hogere premie voor de Ziektewet als er na 1 januari 2012 een tijdelijke werknemer ziek uit dienst is gegaan of binnen vier weken na zijn dienstverband ziek is geworden. VSZ kan helpen zulke kosten in het vizier te houden en te beperken. Zo verklein je meteen ook de kans dat de werknemer instroomt in de WGA en dus nóg meer kosten oplevert (WGAflex-risico).

Ben je al eigenrisicodrager voor de WGA of overweeg je dit te worden, dan krijg je het WGAflex-risico er vanaf 2016 automatisch bij. Ook moet je dan beide risico’s verplicht bij één partij verzekeren. Dit betekent dat je nu al groot belang hebt bij maximale grip op de re-integratie van jouw Ziektewetgevallen, én bij een betrouwbare verzekeringspartner. VSZ biedt het allebei.

[sharethis]

Activiteiten