« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 11-01-2017

In Memoriam Henk van der Hilst (1923-2017

In Memoriam Henk van der Hilst (1923-2017)


Hij werd maar liefst 93 jaar. Wat ons rest is het koesteren van mooie herinneringen aan deze charismatische man, staat er op zijn rouwkaart. En toch zal met name de jongere generatie vakgenoten hem niet kennen. Datzelfde geldt ook voor bijv. wijlen Wim Ruth (mede-oprichter van de NPRC, een van de twee oprichtingspartijen van de VPRA) en Jan Mastenbroek. Gedrieën hebben deze mannen duizenden jonge mensen opgeleid in het PR-vak. 
Henk begon als legervoorlichter (1947), werd daarna bureauredacteur en kwam tenslotte bij via de RVD, Bakkenist Spits & Co bij het NIVE terecht. In 1966 begon hij zijn eigen bureau dat zich op een gegeven moment geheel toelegde op opleidingen.

Alhoewel hij zelf niet pur sang als trainer/opleider werd ervaren wist Henk wel waar hij het over had. In zijn optiek kon je niet zo maar even pr-m/v worden, je diende daartoe het nodige van de maatschappij te weten en bij voorkeur universitair geschoold te zijn, al was het maar om met directies op niveau te kunnen communiceren.
Hij ijverde destijds voor een professionalisering van het vak en derhalve ook de examens. Van zijn hand verschenen de nodige artikelen. Henk was erelid van het NGPR (tegenwoordig Logeion). Een lieve man is van ons heengegaan. Henk wordt woensdag 11 januari in Voorschoten begraven.

[sharethis]

Activiteiten