« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 01-12-2016

De VPRA Wetenschapsupdate

De VPRA Wetenschapsupdate

Wanneer we het druk hebben, lukt het niet altijd om alle recente vakliteratuur te lezen en op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen. De VPRA organiseert daarom een bijeenkomst waarbij enkele wetenschappers vertellen over de recente ontwikkelingen in het communicatie vak. Zodat de vak-ervaringen van communicatieadviseurs goed kunnen aansluiten op de resultaten van de wetenschap. Dit wil je niet missen!

We hebben drie interessante sprekers van de Universiteit van Amsterdam bereid gevonden om ons hierover bij te praten. De sprekers zijn: 

-          Piet Verhoeven, associate professor corporate communicatie. Hij heeft zowel praktische als wetenschappelijke ervaring op het gebied van communicatie en PR. Bij Schiphol Group coördineerde hij als consultant corporate communicatie, public affairs en merkenbeleid de strategische herpositionering van de luchthaven van een facilitair bedrijf naar een internationaal merk. Als hoogleraar richt hij zich onder andere op onderzoek naar media en crisiscommunicatie.

-          Jelle Boumans  zal ingaan op de vraag of het Nederlandse nieuws beïnvloedt wordt door het bedrijfsleven. Hij is in mei jl. gepromoveerd met een onderzoek waarvoor hij heeft onderzocht of ANP-berichten rechtstreeks afkomstig zijn uit de koker van de PR-medewerker. Daarvoor heeft hij duizenden persberichten, ANP-berichten en krantenberichten vergeleken.

-          Toni van der Meer is ook recent gepromoveerd op een onderzoek naar de samenhang tussen verschillende stakeholders in tijden van crisis, de frames die ze gebruiken en hun voorkeur-media. In 2013 won Toni de Unilever Research Prize voor zijn prestaties als (toen nog) student waaronder zijn bachelorscriptie en zijn masterscriptie.

Wanneer:
Donderdagmiddag 1 december a.s., van 16:00 – 18:00 uur.

Waar:
Bibliotheek Amstelland, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen
Parkeren kan in het stadsplein onder de bibliotheek in de parkeergarage.

Voor wie:
Dit evenement is voor leden en niet-leden.

Prijs leden/niet leden:
VPRA leden betalen € 25,- voor deelname aan het evenement, niet leden € 35,-.

Inschrijven doe je hier (leden) en hier (niet-leden).

[sharethis]

Activiteiten