« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 12-02-2016

Bart de Vries (VPRA-lid HvdM) President van IPRA

Sinds 1 januari 2016 is Bart de Vries President van IPRA. Dat geldt voor een termijn van 2 jaar, in afwijking van de tot nu toe gebruikelijke termijn van 1 jaar. De bedoeling hiervan is meer continuïteit in het beleid van IPRA te brengen. 
IPRA kent en lange geschiedenis vanaf de oprichting in mei 1955 waarbij twee Nederlandse communicatieprofessionals waren betrokken (Rein J. Vogels en M. Weisglas). Voor de oprichtersgroep van vroege PR-beoefenaars was het de bedoeling de ontluikende PR-professie in de Westerse landen een transnationale basis te geven. Speerpunten waren het verhogen van de kwaliteitsstandaard in het algemeen en die van de individuele PR-professionals in het bijzonder. Dit zijn nog steeds kerndoelen van IPRA.
IPRA kent een roemruchte geschiedenis - veel daarvan leest als de routekaart van de ontwikkeling van public relations gedurende de achter ons liggende decennia - maar zal zich in deze nieuwe eeuw meer moeten richten op de generatie van jongere, zij het gevorderde communicatieprofessionals. Dat wordt een belangrijke taak voor Bart de Vries.

[sharethis]

Activiteiten