« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 02-11-2015

Scrumsessie met Betteke van Ruler voor leden en niet-leden

Scrumsessie met Betteke van Ruler

Op dinsdag 24 november laten we onze leden en niet-leden graag kennismaken met de Reflectieve Communicatie ScrumTM van communicatiegoeroe Betteke van Ruler.

“Scrum is bedrieglijk simpel. Scrum is echter een fundamenteel andere manier van kijken, van leiding geven, van verantwoordelijkheid nemen en samenwerken… Scrum invoeren is verandermanagement” Michael Franken in Scrum voor Dummies.

In het traditionele communicatieplan bepaal je vooraf welk resultaat je gaat behalen en welke acties je daarvoor moet uitvoeren. Veranderen de omstandigheden onderweg, of blijken de effecten van je acties anders te zijn dan verwacht, dan moet je achteraf meestal toegeven dat je doelstellingen toch niet realistisch waren, je doelgroepen toch niet klopten en of je niet de juiste strategie, de juiste acties, of de juiste boodschap had gekozen. Zonde van al het werk en het geld dat erin is gestopt. 

De Reflectieve Communicatie Scrum TM is een flexibele communicatiemethodiek waarbij je regelmatig evalueert en je doelen gaandeweg bijstelt. Een methodiek dus die een compleet andere kijk vraagt op de uitvoering van communicatieprojecten.

Maar kunnen wij als communicatieprofessionals zonder vastomlijnd plan? En hoe nemen we onze opdrachtgevers hierin mee? Deze en andere vragen beantwoordt Betteke graag samen met de deelnemers. VPRA-lid Funke in Arnhem host deze scrumsessie.

Om goed voorbereid naar de kennismaking te komen, krijg je vooraf huiswerk:

  •  Lees het boekje Reflectieve Communicatie Scrum (4e druk); je ontvangt dit boek van ons bij aanmelding voor de sessie
  •  Zoek een kennis uit je werk- of privé omgeving die al met scrum werkt en interview die over wat de methode voor hem betekent, waar hij of zij tegenaan loopt, wat het leuk maakt, etc.

Programma

14.30 uur Inloop met koffie/thee in restaurant De Kleefse Waard van IPKW
15.00 uur Betteke bespreekt de huiswerkopdracht; wat heeft de opdracht opgeleverd?
15.20 uur Hoe werkt scrum: de basisprincipes
15.40 uur Casus: aan de slag met scrum (in groepen)

Opdracht: maak een product backlog met zo creatief mogelijke ideeën over wat je moet doen om van het project een succes van te maken en een sprint backlog om te bepalen wat je als eerste gaat doen; bepaal ook wat voor type professionals je nodig hebt in het team 

16.30 uur Round-up casus per groep

16.40 uur Terug naar de huiswerkopdracht en de vragen en opmerkingen die daaruit waren gekomen

17.00 uur Borrel bij Funke (tegenover het restaurant)

18.00 uur Einde

Ben je nieuwsgiering naar hoe scrum werkt? Dan zien we je graag op dinsdag 24 november in Arnhem. 

Schrijf je voor 9 november hier in, dan ontvang je het boek Reflectieve Communicatie Scrum van ons, zodat je goed beslagen ten ijs komt. 

Locatie

Funke is gevestigd op:

IPKW (Industrie Park Kleefse Waard)

Westervoortsedijk 73

6827 AV Arnhem

Entree: € 100,- per persoon (voor VPRA-leden en niet-leden, inclusief boek)

Let op: Er is plek voor maximaal 20 personen, selectie geschiedt op volgorde van inschrijving. 

Deelnemers aan de kennismaking met scrum ontvangen tevens een korting van € 250,- bij de Crash Course Reflectieve Communicatie Scrum aangeboden door de Van Ruler Academy.

Contact: Marjolein Tijdink, evenementcommissie VPRA, marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl (Wisse Kommunikatie)

[sharethis]

Activiteiten