« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 29-10-2015

3 interessante VPRA-evenementen in november

In de maand november organiseert de VPRA maar liefst 3 interessante bijeenkomsten. Een Young Gen bijeenkomst over persbureaus en nieuwsfoto’s bij ANP Pers Support, een Workshop Issuemanagement door Ferdinand Helmann en Sybrig van Keep en Scrummen in de praktijk met communicatiegoeroe Betteke van Ruler. Lees hier wat het inhoud en schrijf je in! 

05-11-2015: VPRA Young Gen: over persbureaus en nieuwsfoto’s

Het tweede evenement van Young Gen gaat verder waar de sessie bij BNR stopt. We duiken in de wereld van nieuwsmakers, persfotografen en persbureaus. Young Gen is voor deze sessie uitgenodigd bij ANP Pers Support. Deze organisatie biedt de zakelijke markt van Nederland ‘de kortste weg naar publiciteit’. Dit doet ze o.a. door persberichten te plaatsen op het redactionele netwerk van het ANP. De mensen van ANP Pers Support laten je graag zien wat het ANP kan betekenen voor PR-bureaus en bedrijven met nieuws. Daarnaast opent het ANP zijn redactie waar hoofdredacteur Marcel van Lingen vertelt over het reilen en zeilen op de ANP-redactie en laat zien hoe nieuwsgaring in zijn werk gaat, welke foto’s van ANP-fotografen worden gekozen door kranten en waarom. Tijdens het kijkje op de vloer kun je bovendien je vragen stellen aan de ANP-fotoredacteur. De afsluitende borrel biedt gelegenheid om je inzichten met collega’s te delen. Ben jij erbij?

Schrijf je hier in. 

10-11-2015: Workshop Issuemanagement in de praktijk: zo werkt het! 

Tijdens deze twee uur durende workshop wordt er een korte toelichting gegeven op Issuemanagement en komt er tevens een aantal business-cases aan bod waarbij Issuemanagement van toegevoegde waarde was. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De workshop is  vooral gericht op de praktijk, er zal niet te veel worden ingegaan op theoretische kennis. Issuemanagement is van groot belang om een organisatie een stabiele communicatiebasis te bieden. Organisaties worden regelmatig geconfronteerd met issues die schadelijk kunnen zijn voor bedrijfsvoering en reputatie. Vaak wordt dan pas pijnlijk duidelijk hoe weinig gevoel organisaties hebben bij wat er speelt in de samenleving. Ferdinand Helmann schreef hier samen met Frank Körver een boek over: ‘Issuemanagement, een stappenplan’. Dit boek  krijgt iedere deelnemer van te voren opgestuurd

Schrijf je hier in. 

24-11-2015: Scrummen in de praktijk met Betteke van Ruler  

In het traditionele communicatieplan bepaal je vooraf welk resultaat je gaat behalen en welke acties je daarvoor moet uitvoeren. Veranderen de omstandigheden onderweg, of blijken de effecten van je acties anders te zijn dan verwacht, dan moet je achteraf meestal toegeven dat je doelstellingen toch niet realistisch waren, je doelgroepen toch niet klopten en of je niet de juiste strategie, de juiste acties, of de juiste boodschap had gekozen. Zonde van al het werk en het geld dat erin is gestopt. 

De Reflectieve Communicatie ScrumTM is een flexibele communicatiemethodiek waarbij je regelmatig evalueert en je doelen gaandeweg bijstelt. Een methodiek dus die een compleet andere kijk vraagt op de uitvoering van communicatieprojecten. Om goed voorbereid naar de kennismaking te komen, krijg je vooraf het boekje Reflectieve Communicatie Scrum (4e druk) toegestuurd. 

Schrijf je hier in. 

Het directeuren diner (weerzien met de belgen) dat op 12 november 2015 gepland stond kan helaas niet op deze datum doorgaan. Zodra er meer informatie en een nieuwe datum bekend is verschijnt dit op de website www.vpra.nl en ontvangen jullie een mail. 

[sharethis]

Activiteiten