« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 10-09-2015

VPRA start inspiratieprogramma voor jonge PR-professionals

VPRA start inspiratieprogramma voor jonge PR-professionals
Eerste sessie in studio van BNR Nieuwsradio

VPRA, de brancheorganisatie voor PR-bureaus in Nederland, heeft VPRA Young Gen in het leven geroepen. Young Gen is een initiatief om de ‘young generation’ PR-consultants te laten delen in de kennis van de meer ervaren PR-mensen en hen in contact te brengen met hun leeftijdsgenoten in de PR-wereld.  Het inspiratieprogramma richt zich op consultants onder de 30 jaar.  

Het eerste evenement van VPRA Young Gen vindt plaats op donderdag 8 oktober in de studio’s van BNR Nieuwsradio in Amsterdam. John van Schagen, journalist en programmamaker van BNR Zakendoen met, legt uit hoe een nieuwsredactie werkt en vertelt waaraan een persbericht of een pitch moeten voldoen om op te vallen tussen de vele ‘scoops’ die hij dagelijks aangeboden krijgt. 

“De VPRA is blij met de start van Young Gen”, zegt VPRA-voorzitter Wim Broekman. “De frisse aanpak die kenmerkend is voor onze sector zetten we hiermee voort in onze branchevereniging. Door het persoonlijke contact tussen de youngsters te stimuleren, ben ik ervan overtuigd dat we hun betrokkenheid, inzet en kennis kunnen vergroten. Daarmee creëren we direct een basis voor vernieuwing in onze branche.”

Ook young professionals die betrokken zijn bij Young Gen bleken enthousiast over het concept. “Juist in het begin van je carrière ben je op zoek naar handvatten voor professionele en daarmee persoonlijke ontwikkeling”, zegt Thijs Ros, 23, van PR-bureau HvdM en VPRA Young Gen. “Met Young Gen geven we antwoord op veel van de vragen die bij de jongeren leven en stimuleren we die ontwikkeling.”

Het eerste evenement,  bij BNR Nieuwsradio, is toegankelijk voor zowel leden van de VPRA als niet-leden en duurt van 15.30 u tot 18.30 u. De enige voorwaarde voor deelname is dat de PR-consultant de leeftijd van 30 jaar nog niet heeft bereikt.  

Inschrijven kan via de website van de VPRA. Voor leden is de sessie gratis (inschrijven), niet-leden betalen €35 (inschrijven),- p.p.

[sharethis]

Activiteiten