« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 12-05-2015

Progress Communications en Witsen Communicatie VPRA Q-gecertificeerd!

Weer twee bureaus gecertificeerd

In mei hebben wederom twee bureaus het VPRA Q-Certificaat behaald: Progress Communications en Witsen Communicatie. Voor Witsen betrof het een hertoetsing. Voor Progress was het de eerste toetsing.

Gefeliciteerd! Op 10 juni, 2 juli en 7 oktober staan inmiddels 16 bureaus ingepland voor een toetsing. Eind 2015 heeft daarmee meer dan de helft van de leden het VPRA Q-Certificaat. Een aantal bureaus krijgt binnenkort bericht over toetsing in november 2015 en februari 2016.

Normen voor VPRA Q-Certificaat aangepast

Naar aanleiding van recente toetsingen zijn de normen voor het behalen van het Q-certificaat iets aangepast. De belangrijkste aanpassing betreft de omzet per fte. Die stond op € 50.000 per fte. Dit is gewijzigd in € 50.000 per fte voor categorie 2 bureaus (max. 3 medewerkers) en € 75.000 voor categorie 1 bureaus (> 3 medewerkers). Minimale aanpassingen betreffen de jaarrekening (alleen indien vereist gezien de rechtsvorm) en voldoen aan de SPAM-wetgeving (bij digitale nieuwsbrieven de Afmelden mogelijkheid bieden). De nieuwste versie van de normering is te downloaden op MijnVPRA.

 

[sharethis]

Activiteiten