« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 01-04-2015

VPRA start activatieprogramma PR-miles

Arnhem- 1/4/2015 De VPRA lanceert een programma om inactieve leden te prikkelen tot deelname aan de vele activiteiten die de VPRA organiseert voor haar leden. Doel is de participatiegraad nog in 2015 significant te verhogen. Hiertoe is een ingenieus bonus/malus systeem PR-miles ontwikkeld, in navolging van de Italiaanse zusterorganisatie OPRITA. Voorzitter Broekman: "We hebben hoge verwachtingen van PR-miles; ieder bureau kan in 2015 al aardig veel punten sprokkelen door gewoon met enige regelmaat naar onze activiteiten te komen. Onze enthousiaste collega Nino Casella van de Italiaanse zusterorganisatie, is vandaag in Nieuwspoort om hun systeem nader aan ons te presenteren".

PR-miles: hoe het werkt
Ieder aangesloten lid krijgt een PR-miles account op de VPRA website. Als een directeur een evenement bezoekt, krijgt het bureau 10 PR-miles. Als een medewerker een evenement bezoekt, krijgt het bureau 3 miles bijgeschreven. Per evenement kan een bureau maximaal 20 PR-miles scoren. De totaalscore gaat aan het eind van het jaar het verschil maken; dan wordt de PRM-index berekend: het totaal aantal PR-miles, gedeeld door het aantal medewerkers dat het bureau aan het begin van het jaar heeft opgegeven. Blijft de PRM-index onder de waarde 32, zal het betreffende bureau een contributieverhoging van 20% voor het komende jaar doorberekend krijgen. Komt de PRM-indeze boven 46, krijgt het actieve VPRA-lid een korting van 5% op de contributie voor het jaar. Deelname aan de Dutch PR Awards levert een bureau 42 PR-bonus miles op. 
 
Toekomst
Broekman: "Eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn, maar de leden moeten beseffen dat er allerlei interessante activiteiten worden georganiseerd, maar dat de opkomst vaak tegenvalt. Het ligt echt niet aan de kwaliteit van de bijeenkomsten! Er zit nog veel toekomst in dit systeem. Zo denken we er aan om een app te laten ontwikkelen. Mobile is toch de toekomst."


:)  1 april!

[sharethis]

Activiteiten

  • 01-11-2017

    Train je adviesvaardigheden (20 september, 11 oktober en 1 november) - volgeboekt!

    Lees meer