« Terug naar het overzicht

VPRA Nieuws 09-03-2015

Dutch PR Awards 2 juli bij Felix Meritis

Felix Meritis, tijdelijk geopend als Felix in de Steigers

Van 20 maart tot en met 31 december 2015 opent Felix Meritis tijdelijk haar deuren onder de naam Felix in de SteigersAfgelopen november is het pand verworven door Amerborgh. Een beheermaatschappij die investeert en participeert in ondernemingen op het gebied van onder andere kunst en cultuur.

De geschiedenis van Felix Meritis

In 1788 werd het gebouw Felix Meritis geopend door het Genootschap Felix Meritis uit Amsterdam. Het genootschap richtte zich op de bevordering van kunst en wetenschap en onderscheidde de departementen Muziek, Tekenkunde, Natuurkunde, Koophandel en Letterkunde. De verschillende zalen werden onder meer gebruikt voor concerten, literaire bijeenkomsten en debatten. De Felix Meritis concertzaal was tot ver in de 19de eeuw de belangrijkste muziekzaal van Amsterdam en genoot een grote internationale reputatie.

1788   het gebouw Felix Meritis wordt ingewijd door gegoede burgers uit de stad. De naam betekent ‘gelukkig door verdiensten’.

1889   drukkerij Holdert & Co. koopt het gebouw en verandert het interieur.

1945   na de oorlog neemt de Communistische Partij van Nederland haar intrek in Felix Meritis. Het dagblad De Waarheid rolt hier jarenlang van de persen.

1960   tijdens de tijd van Provo en flower power wordt het gebouw een cultuurpaleis onder de naam Shaffy Theater. Er worden experimentele dans-, toneel- en           muziekvoorstellingen opgevoerd, onder meer door Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge.

1988   de Stichting Felix Meritis zet in het pand een Europees Centrum voor Kunst en Wetenschappen op.

2013   Felix Meritis viert zijn 225-jarig bestaan.

2014   Felix Meritis wordt overgenomen door Amerborgh. Het gebouw wordt in 2015 tijdelijk opengesteld voor culturele programmering en zakelijke- en particuliere evenementen.

Felix in de Steigers

Felix in de Steigers loopt vooruit op de heropening van een volledig gerenoveerd Felix Meritis in 2017. Felix biedt laagdrempelige cultuurprogramma’s en bijeenkomsten over actuele onderwerpen, filosofie en levensvragen. Het is een plek ván iedereen vóór iedereen waar altijd iets te beleven is! Kom langs in restaurant Staets waar zeven dagen per week heerlijk gegeten en gedronken kan worden.

De uitstekende ligging in het kloppend hart van Amsterdam en de indrukwekkende geschiedenis van dit pand, maakt Felix Meritis ook tot een populaire uitvalsbasis voor zowel zakelijke als particuliere evenementen. De bijzondere ambiance garandeert een unieke en inspirerende ervaring. Het gebouw is aan een opknapbeurt toe, en dat ziet u. Tegelijkertijd geeft dit het pand z’n charme en geeft het een event net dat beetje extra. Alle zalen zijn ruim voorzien van grote ramen en daglicht. Vanaf het dakterras heeft u een adembenemend wijds uitzicht over Amsterdam. Beleef hier het oudste nog bestaande Observatorium van Nederland. Wat dacht u van een intieme borrel op het dak van de grachtengordel? ‘Felix in de Steigers’ maakt het mogelijk!

Adres

Keizersgracht 324
Amsterdam

[sharethis]

Activiteiten

  • 01-11-2017

    Train je adviesvaardigheden (20 september, 11 oktober en 1 november) - volgeboekt!

    Lees meer