Hier vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten van de VPRA (VPRA-nieuws)  en de aangesloten bureaus (bureau-nieuws).

Nieuwsoverzicht

VPRA Nieuws22-09-2017

Q voor Bridge B2B en Sterk Werk

VPRA-leden Bridge B2B en Sterk Werk hebben het Q-certificaat binnen, het kwaliteitskeurmerk van de VPRA. 

Lees meer
VPRA Nieuws15-09-2017

Progress Communications, LVB Networks en Bijl PR winnen Zilveren Pauw tijdens Dutch PR Awards 2017

In Theater Amsterdam zijn gisteravond de Dutch PR Awards 2017 uitgereikt in drie categorieën. In de categorie Business to Consumer won Progress Communications met hun case voor Microsoft, terwijl LVB Networks ervandoor ging met de Zilveren Pauw in de Business to Business-categorie voor hun werk voor advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Tot slot ontving Bijl PR de Non-Profit award voor hun levensreddende campagne voor de Hartstichting: 6-minutenzone.

Lees meer
VPRA Nieuws31-08-2017

Nominaties Dutch PR Awards 2017 bekend

De jury van de Dutch PR Awards 2017 heeft negen cases genomineerd die kans maken op een award! Uit in totaal 22 inzendingen zijn de nominaties geselecteerd. 

Lees meer
VPRA Nieuws15-08-2017

Nieuws van de Dutch PR Awards 2017

De Dutch PR Awards, die dit jaar vier categorieën bestrijken, worden op donderdag 14 september in Theater Amsterdam voor de 5e keer uitgereikt aan de bureaus met de beste PR-cases van 2016-2017. De inschrijving is inmiddels gesloten en we kunnen melden dat er meer dan genoeg animo is om kans te maken op een felbegeerde Dutch PR Award 2017! 

Lees meer
VPRA Nieuws27-07-2017

Nieuw VPRA-lid: Marcommit

We zijn zeer verheugd weer een nieuw lid te mogen verwelkomen bij de VPRA. Van harte welkom, Marcommit! Dit bureau uit Baarn is sterk in PR, social media, online marketing, content marketing en creatie, inbound marketing en workshops. Het bureau telt 20 medewerkers en legt de nadruk op de sectoren ICT, HR en technologie.

Lees meer
VPRA Nieuws05-07-2017

VPRA maakt juryleden Dutch PR Awards bekend

Op 14 september 2017 worden de Dutch PR Awards uitgereikt aan de bureaus met de beste PR-cases van 2016-2017. De voorbereidingen zijn in volle gang en ook de jury staat klaar om alle inzendingen te voorzien van commentaar. De jury is een mix van ervaren routiniers, bekende namen en buitenlandse PR-sterren. Met trots presenteert de VPRA de jury voor de Dutch PR Awards.

Lees meer
VPRA Nieuws01-06-2017

Inschrijving geopend voor de Dutch PR Awards 2017!

De inschrijving voor de officiële Dutch PR Awards (DPRA) 2017 is geopend! De Dutch PR Awards, die traditioneel verschillende categorieën bestrijken, worden op donderdag 14 september in Theater Amsterdam uitgereikt aan de bureaus met de beste PR-cases van 2016-2017.

Lees meer
VPRA Nieuws18-05-2017

Save the date voor de Dutch PR Awards 2017!

De VPRA is verheugd te melden dat de voorbereidingen voor de officiële Dutch PR Awards (DPRA) 2017 in volle gang zijn! De Dutch PR Awards, die traditioneel verschillende categorieën bestrijken, worden op donderdag 14 september in Theater Amsterdam uitgereikt aan de bureaus met de beste PR-cases van 2016-2017. Het is alweer de vijfde editie van de award.

Lees meer
VPRA Nieuws17-05-2017

Verslag forumdebat Accountability

Laat dat €-teken maar weg - De waarde van Monitoring & Accountability 16 mei 2017 - De Barcelona Principles, ja daar hebben zo’n 40 PR-professionals, bijeengekomen op deze zomerse dinsdagmiddag bij de Sterrenwacht in Utrecht, allemaal wel van gehoord, sommigen werken er zelfs mee. De 7 principes helpen bij het meten van de resultaten van pr-inspanningen. Maar zitten opdrachtgevers wel te wachten op uitgebreide, inhoudelijke analyses die PR-successen inzichtelijk maken? 

Lees meer
VPRA Nieuws19-04-2017

Het optimale monitoring proces

Hoe ga ik structureel aan de slag met media monitoring? Op welke manier neemt mij dit werk uit handen?

Lees meer
VPRA Nieuws13-02-2017

Maatschap voor Communicatie behaalt Q

Maatschap voor Communicatie behaalt het VPRA-keurmerk, de 'Q'. Bureaus die VPRA Certified zijn, voldoen aan de normen voor een goede operationele bedrijfsvoering, een hoog professionaliteitsniveau van medewerkers en goede kwaliteit van de dienstverlening. Van harte gefeliciteerd, Maatschap voor Communicatie, namens de VPRA! 

Lees meer
VPRA Nieuws11-01-2017

In Memoriam Henk van der Hilst (1923-2017

In Memoriam Henk van der Hilst (1923-2017) Hij werd maar liefst 93 jaar. Wat ons rest is het koesteren van mooie herinneringen aan deze charismatische man, staat er op zijn rouwkaart. En toch zal met name de jongere generatie vakgenoten hem niet kennen. Datzelfde geldt ook voor bijv. wijlen Wim Ruth (mede-oprichter van de NPRC, een van de twee oprichtingspartijen van de VPRA) en Jan Mastenbroek. Gedrieën hebben deze mannen duizenden jonge mensen opgeleid in het PR-vak. 

Lees meer
VPRA Nieuws20-12-2016

Van het VPRA-bestuur

Het is alweer de tijd van het jaar dat reflecties opborrelen. Terugkijken en vooral vooruitblikken. Veel ging er goed. Soms lukte het ronduit niet. Er zijn ambities en volop kansen voor de toekomst. Het bestuur van de VPRA en de redactie van VPRA Journaal wensen leden en lezers hele fijne feestdagen. Speciaal voor alle actieve VPRA-leden: hartelijk dank voor je inzet en de stimulerende samenwerking!

Lees meer
VPRA Nieuws12-12-2016

Edelman en Communicatieadviesbureau Anja de Zeeuw behalen de Q

Ook VPRA-leden Edelman en Communicatieadviesbureau Anja de Zeeuw hebben 'de Q' behaald. Met de succesvolle afronding van het VPRA-certificeringstraject van deze twee mooie bureaus is meer dan de helft van de leden in het bezit van ons kwaliteitskeurmerk. 

Lees meer
VPRA Nieuws06-12-2016

Jonge generatie enthousiast en vernieuwend

VPRA Young Gen: Snapchat & Verder met Dimitry ‘Dim’ Vleugel Het is donderdagmiddag, de lucht is grijs en hier en daar druppelt een enthousiaste ‘Young Professional’ het hagelnieuwe pand van Huawei binnen. Ze zijn eigenlijk nog niet verhuisd, wij zijn een van de eersten die de nieuwe thuishaven bezoeken. We krijgen les. Snapchat-les van Dimitry ‘Dim’ Vleugel, Marketing Manager van Honor Nederland & PR-manager van Huawei Consumer Business Group.

Lees meer
VPRA Nieuws01-12-2016

De VPRA Wetenschapsupdate

Enkele wetenschappers vertellen over de recente ontwikkelingen in het communicatie vak. Zodat de vak-ervaringen van communicatieadviseurs goed kunnen aansluiten op de resultaten van de wetenschap. Kom 1 december naar Amstelveen en laat je bijpraten door drie sprekers van de Universiteit van Amsterdam!

Lees meer
VPRA Nieuws24-11-2016

VPRA Young Gen: Snapchat en verder

VPRA Young Gen: Snapchat en verder – in gesprek met Dimitry ‘Dim’ Vleugel, Marketing manager Honor Netherlands & PR manager Huawei Consumer Business Group

Lees meer
VPRA Nieuws03-11-2016

Terugblik workshop onderscheidend pitchen

Op 20 oktober vond in het prachtige Frame Offices kantoorgebouw aan de Coolsingel in Rotterdam de workshop ‘onderscheidend pitchen’ plaats. VPRA-lid Bijl PR  is hier gehuisvest en ook de gastheer voor deze middag.

Lees meer
VPRA Nieuws20-10-2016

Workshop onderscheidend pitchen

Alweer uren aan een pitch besteed en net niet gewonnen? Alweer applaus voor je ‘interessante idee’ dat wel wordt meegenomen in de campagne, maar door een ander bureau? Alweer hoofdbrekens omdat je van gekkigheid echt niet meer weet wat je nog voor nieuws kunt bedenken om de volgende pitch te winnen? Kom dan 20 oktober naar de workshop Onderscheidend Pitchen!

Lees meer
VPRA Nieuws25-09-2016

3 VPRA-bureaus ontvangen Q-certificaat

VPRA-bureaus MCS Public Relations, Linden & Barbosa en Camerik Voortman hebben hun Q ontvangen en mogen zich voortaan 'VPRA certified' noemen. Namens het VPRA-bestuur en alle Q-collega's: van harte gefeliciteerd!

Lees meer
VPRA Nieuws02-08-2016

Bijeenkomst 11 oktober: alles over de wijzigingen in aanbestedingsland

VPRA en Tender Services Group organiseren update voor bureaus die werken met tenders. Een groot aantal VPRA-bureaus schrijft in op tenders van (semi)publieke organisaties. In de aanbestedingswet is vastgelegd waar deze aanbestedingen aan moeten voldoen. Ben jij op de hoogte van alle actualiteiten? De VPRA biedt je deze interessante update. De middag wordt verzorgd door Tender Services Group, ook bekend van TenderNed. Het is een interactief programma waar je dus ook volop het gesprek kunt aangaan en ervaringen kunt delen. 

Lees meer
VPRA Nieuws20-06-2016

VPRA-modelovereenkomst vervangt VAR-verklaring

De brancheorganisatie voor Public Relations- en communicatie-adviesbureaus VPRA heeft samen met de Belastingdienst een modelovereenkomst opgesteld die de samenwerking regelt tussen opdrachtgevers en zelfstandige opdrachtnemers in de communicatiesector. De VPRA-modelovereenkomst, die zowel door de Belastingdienst als door het UWV is goedgekeurd, vervangt de VAR-verklaring en is vrij te gebruiken door zowel leden van de VPRA als niet-leden. 

Lees meer
VPRA Nieuws06-06-2016

Bijl PR, Porter Novelli en Commond geslaagd!

Eind mei zijn er weer 3 bureaus geslaagd voor het VPRA Q-certificaat! Van harte gefeliciteerd Bijl PR, Porter Novelli en Commond! 

Lees meer
VPRA Nieuws19-05-2016

Wederom 4 bureaus geslaagd voor het Q-certificaat

Er zijn wederom vier bureaus geslaagd voor het VPRA Q-certificaat. Gefeliciteerd Pride PR, Turnaround communicatie, Beijer, Osten & Smits en Van Luyken communicatie adviseurs. De eerste drie bureaus waren al enkele jaren in het bezit van het certificaat en zijn geslaagd voor de hertoetsing, Van Luyken communicatie adviseurs kunnen we met trots nieuw toevoegen aan de lijst. 

Lees meer
VPRA Nieuws17-05-2016

Dutch PR Awards 2016

Het was even stil, maar goed nieuws: deze zomer kun je jouw cases weer nomineren voor de Dutch PR Awards. Je kunt cases van 2015 – 2016 dit najaar insturen, dus denk vast na met welke ‘winnende’ case jij je gaat aanmelden.

Lees meer
VPRA Nieuws09-05-2016

Op Wereld Parkinson Dag vierden wij de kracht van dans (winnende case MVO Award)

Eind januari lanceerde BRAND communicatie met en voor Dance for Health de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’, om de bewustwording over de ziekte van Parkinson te bevorderen en te laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen. De campagne riep mensen over heel de wereld op om mee te dansen en een eigen dansfilmpje in te sturen. Van de tientallen ingezonden video’s werd een prachtige virtuele dansvoorstelling  gemaakt, die op 11 april in de Rotterdamse Schouwburg in première ging en nu verder de wereld over reist: https://youtu.be/gAWaJ0Ox2Ps

Lees meer
VPRA Nieuws22-04-2016

Verslag workshop Conceptontwikkeling – Focus. Fly. Flow

In een voormalig meisjesschool in hartje Rotterdam vond op 19 april de workshop Conceptontwikkeling plaats. Deze workshop werd gegeven door Lisa van Noorden. Lisa is trainer, creative director en kunstenaar. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als docent. Zij coacht organisaties naar innovatie op het gebied van design visie, design strategie, creatieve communicatie en werkwijze binnen het team.

Lees meer
VPRA Nieuws18-04-2016

Workshop 'Passie in Bedrijf'

Wil je meer innerlijke rust, een grotere persoonlijke effectiviteit, meer uit je mensen halen en/of betere resultaten met je bureau? Heb je het gevoel dat je nu in rondjes blijft draaien en telkens op dezelfde zaken vastloopt in jezelf en/of met je medewerkers? Zoek je naar een manier om verandering in je huidige situatie te creëren? Dan kan deze workshop een mooie stap zijn.  Ontdek in de workshop ‘Passie in Bedrijf’ hoe jij jouw team beter laat presteren door gebruik te maken van de kracht van je teamleden en waarbij jij jouw kracht (weer) inzet op datgene waar je goed in bent.

Lees meer
VPRA Nieuws18-04-2016

VPRA zeildag en zomer BBQ

Het verheugt ons jullie te laten weten dat de ‘legendarische zeildag’ van de VPRA terug is van weggeweest!  Graag nodigen wij jullie uit voor de VPRA Zeildag op donderdagmiddag 23 juni a.s. bij Zeilschool Aalsmeer. Vanaf 13.30 gaan we met 10 open kielbootjes (vergelijkbaar met 16m2 / Valk) het water op voor een sportieve middag. Natuurlijk zal er ook sportief gestreden worden op het water en zullen we aan het eind van de middag zien wie er met de VPRA zeilbokaal naar huis gaat!

Lees meer
VPRA Nieuws05-04-2016

Masterclasses Van Ruler Academy met 10% korting

De Van Ruler Academy slaat een brug tussen theorie en praktijk. Na de populaire Masterclasses Reflectieve Communicatie Scrum & Strategisch Communicatie Frame is het aanbod nu uitgebreid met drie nieuwe masterclasses.

Lees meer
VPRA Nieuws05-04-2016

VPRA leden krijgen korting C-day16

Op 9 juni a.s. organiseert Logeion dit congres. VPRA leden kunnen tot 15 april profiteren van een extra korting van 50euro op de vroegboekkorting

Lees meer
VPRA Nieuws21-03-2016

Train je adviesvaardigheden!

Cordes Organisatie en Advies Ontwikkeling heeft speciaal voor de VPRA een Training Adviesvaardigheden ontwikkeld. De training bestaat uit 3 modules van 3 dagdelen. Communicatieadviseurs die 2 à 3 jaar in het vak werkzaam zijn én werken bij een bureau dat lid is van de VPRA kunnen zich hiervoor aanmelden.

Lees meer
VPRA Nieuws21-03-2016

Kick-off bijeenkomst VPRA Q-certificaat

Om de kwaliteit van onze leden aantoonbaar en tastbaar te kunnen maken voor collega-bureaus en opdrachtgevers kent de VPRA het Q-certificaat. Het bijbehorende keurmerk ‘VPRA Certified’ krijg je als je de audit met succes doorlopen hebt. Dat is het bewijs dat je bureau over een goede bedrijfsvoering beschikt. Inmiddels draagt ruim de helft van de VPRA-bureaus het kwaliteitskeurmerk.

Lees meer
VPRA Nieuws10-03-2016

VEA procurementtraining: De Dirty Tricks van het onderhandelen

Vorig najaar organiseerde de VEA op verzoek van de leden de eerste VEA procurementtraining ‚De Dirty Tricks van het onderhandelen’.Dat was een groot succes. Veelgehoorde reacties waren: "dit kan ik morgen al toepassen, ik heb het er in een week uit en dit had ik veel eerder moeten doen”.

Lees meer
VPRA Nieuws08-03-2016

(her) benoemingen VPRA bestuur

Op 29 februari 2016 is Rinske Brand, directeur van BRAND communicatie, toegetreden tot het bestuur en heeft de verantwoordelijkheid voor de nieuwe portefeuille positionering en communicatie aanvaard. De VPRA nam afscheid van bestuurslid evenementen Linda Annink (Urban Solutions) en bestuurslid directeuren Mayke van Keep (De Issuemakers).

Lees meer
VPRA Nieuws03-03-2016

Entre nous ‘De toekomst van PR bezien vanuit de reclamewereld’

Na twee succesvolle Entre nous verleden jaar, nodigen we directeuren van VPRA-bureaus van harte uit voor drie diner pensants die in het teken staan van de toekomst van PR. Tijdens het eerste diner geeft Marc Oosterhout, directeur N=5 en voorzitter van VEA, de vereniging van erkende communicatie-adviesbureaus, zijn visie op de toekomst van ons vak en gaan we met hem in gesprek hoe trends en ontwikkelingen uit de reclamewereld van waarde kunnen zijn voor die van ons.

Lees meer
VPRA Nieuws15-02-2016

Global PR Summit Iceland

De Global PR Summit Iceland is het eerste internationale event in Ijsland over PR en Communicatie. Het vindt 9-10 juni plaats in Gamla Bio en Reykjavik. Het evenement wordt gesupport door o.a. IPRA, IABC en de Icelandic PR Association. 

Lees meer
VPRA Nieuws12-02-2016

Welkom bij de VPRA Camerik Voortman

We zijn blij weer een nieuw lid te mogen verwelkomen. Welkom bij de VPRA Camerik Voortman! 

Lees meer
VPRA Nieuws12-02-2016

Bart de Vries (VPRA-lid HvdM) President van IPRA

Sinds 1 januari 2016 is Bart de Vries President van IPRA. Dat geldt voor een termijn van 2 jaar, in afwijking van de tot nu toe gebruikelijke termijn van 1 jaar. De bedoeling hiervan is meer continuïteit in het beleid van IPRA te brengen. 

Lees meer
VPRA Nieuws12-02-2016

Weer 3 bureaus geslaagd voor het VPRA Q Certificaat

MSLGROUP, Lindblom en Bex*Communicatie zijn vandaag geslaagd voor het VPRA Q-certificaat. 

Lees meer
VPRA Nieuws10-02-2016

BRAND communicatie lanceert bekroond campagneconcept ‘Mag ik deze dans van u?’

Eind januari 2016 lanceerde BRAND communicatie vol trots de nieuwe landelijke campagne ‘Mag ik deze dans van u?’ voor stichting Dance for Health. Vorig jaar bekroonden de VPRA en vakblad Communicatie het concept voor deze campagne met de Dutch PR MVO-Award voor het beste en vernieuwende pr-idee voor een maatschappelijk initiatief.

Lees meer
VPRA Nieuws09-02-2016

PR- en communicatiebureaus omarmen VPRA kwaliteitskeurmerk

Arnhem, 9 februari – De helft van de leden van de VPRA brancheorganisatie voor Public Relations en communicatie-adviesbureaus is nu ‘VPRA Certified’. Dit keurmerk staat voor een communicatieadviesbureau met een goede bedrijfsvoering. Meer dan 30 bureaus zijn nu gecertificeerd. Dat is een verdubbeling van het aantal dat begin 2015 een ‘VPRA Certified’ keurmerk had.

Lees meer
VPRA Nieuws09-02-2016

De VPRA is opzoek naar gedreven PR-professionals

De VPRA is opzoek naar gedreven PR-professionals die een leuke uitdaging zoeken naast hun reguliere werkzaamheden bij hun bureau. Je helpt er niet alleen je branchevereniging en je collega’s mee, maar je leert ook veel van professionals en je hebt een leuke toevoeging voor je CV. De VPRA heeft een aantal vacatures:

Lees meer
VPRA Nieuws08-02-2016

Kick off evenement VPRA Q-certificering

Zoals je weet behelst het lidmaatschap van de VPRA niet alleen kennisdeling en –verdieping. Sinds jaar en dag is ons streven dat het VPRA-lidmaatschap ook betekenis heeft voor opdrachtgevers. Vandaar ons keurmerk ‘VPRA Certified’ dat staat voor een bureau met een goede bedrijfsvoering. Om die reden is  de Commissie VPRA Certificering actief.

Lees meer
VPRA Nieuws08-02-2016

Denk en doe mee met de VPRA en maak van 2016 het beste VPRA-jaar ooit!

De VPRA is nergens zonder haar leden. Help jij ons om van 2016 het beste VPRA-jaar ooit te maken? Wij hebben ambitieuze plannen, onder meer op het gebied van kwaliteit, positionering en actieve betrokkenheid van de leden. Die plannen leggen we graag aan je voor op maandag 29 februari vanaf 15.00 uur. We combineren deze bijeenkomst met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, zodat je ook meteen op de hoogte bent van alle activiteiten en resultaten van het afgelopen jaar. Bij de thematafels zullen de bestuursleden je te woord staan over de diverse kernterreinen van de VPRA.  

Lees meer
VPRA Nieuws17-12-2015

VPRA organiseert 2e internationale directeurendiner

Op vrijdag 15 januari staat het 2e internationale ‘directeurendiner’ gepland in Nijmegen. VPRA organiseert samen met de Belgische vereniging BPRCA een stadswandeling en afsluitend diner. 

Lees meer
VPRA Nieuws10-12-2015

Wederom 4 bureaus geslaagd voor VPRA Q-certificaat

Afgelopen dinsdag heeft er weer een toetsing plaatsgevonden. We mogen 4 bureaus feliciteren met het behalen van het VPRA Q-certificaat. 2inbeweging, Kroon op het werk, Van Diemen Communicatiemakelaars en Urban Solutions zijn met vlag en wimpel geslaagd. Urban Solutions was al een aantal jaar in het bezit van een certificaat en is succesvol hertoetst. 

Lees meer
VPRA Nieuws07-12-2015

VPRA scrumsessie – ik scrum, jij scrumt, wij scrummen

Op 24 november vond de scrumsessie plaats met niemand minder dan Betteke van Ruler. Ditmaal was Industrie Park Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem het podium voor de twee uur durende kennismaking met scrum.

Lees meer
VPRA Nieuws23-11-2015

Clipit geeft weg: 30% korting voor VPRA-leden!

De feestdagen komen er weer aan. En wat is er mooier dan iemand te verrassen in deze tijd? Daarom hebben wij een leuk cadeau voor je!

Lees meer
VPRA Nieuws02-11-2015

Scrumsessie met Betteke van Ruler voor leden en niet-leden

Op dinsdag 24 november laten we onze leden en niet-leden graag kennismaken met de Reflectieve Communicatie ScrumTM van communicatiegoeroe Betteke van Ruler.

Lees meer
VPRA Nieuws29-10-2015

3 interessante VPRA-evenementen in november

In de maand november organiseert de VPRA maar liefst 3 interessante bijeenkomsten. Een Young Gen bijeenkomst over persbureaus en nieuwsfoto’s bij ANP Pers Support, een Workshop Issuemanagement door Ferdinand Helmann en Sybrig van Keep en Scrummen in de praktijk met communicatiegoeroe Betteke van Ruler. Lees hier wat het inhoud en schrijf je in! 

Lees meer
VPRA Nieuws26-10-2015

De VPRA verloot 2 exemplaren van het boek ‘Passie in Bedrijf’, van Brend Seinen

Het boek gaat in op de vraag hoe je op een natuurlijke manier tot een organisatie komt waarin persoonlijke groei en bloei samengaan met uitstekende resultaten. Seinen vertelt hoe je dit op korte termijn bewerkstelligt vanuit je rol als leidinggevende én hoe je dit verduurzaamt als mens. 

Lees meer
VPRA Nieuws15-10-2015

VPRA Young Gen te gast bij BNR – Leergierig & enthousiast

Op donderdagmiddag 8 en vrijdagmiddag 9 oktober zijn ruim 30 jonge PR-professionals te gast geweest bij BNR. Onder leiding van programmamaker en journalist John van Schagen was er ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaring, en werd tijdens de spits de hectische redactie van BNR bezocht. Een leerzame, maar bovenal leuke ervaring, bleek uit de reacties van de deelnemers.

Lees meer
VPRA Nieuws08-10-2015

Weer 5 bureaus VPRA Q-certified!

Yellow Communications, Het PR Bureau, Van Hulzen*Gummo*Kicks, Bureau Broekman en Leene Communicatie hebben woensdag 7 oktober het VPRA Q-certificaat gehaald. 

Lees meer
VPRA Nieuws05-10-2015

2e VPRA Young Gen event: Over persbureaus en nieuwsfoto’s

Het tweede evenement van Young Gen gaat verder waar de sessie bij BNR stopt. We duiken in de wereld van nieuwsmakers, persfotografen en persbureaus.

Lees meer
VPRA Nieuws24-09-2015

15% korting op deelname aan de pr-trainingen van ANP Pers Support

Workshops 'Persbericht met effect' en 'Nieuws maken' 

Lees meer
VPRA Nieuws22-09-2015

Nieuwe versie aanbesteding Rijkswaterstaat online

Als branchevereniging heb je de plicht op te komen voor de belangen van je leden. Dat hebben we dan ook gedaan toen we constateerden dat de aanbesteding van Rijkswaterstaat niet ‘waterdicht’ was.

Lees meer
VPRA Nieuws21-09-2015

5 vragen aan onze nieuwe partner Sprekershuys

Het Sprekershuys is een innovatief sprekersplatform waar je vaksprekers uit alle branches vindt. Het Sprekershuys verbindt sprekers, presentatoren, dagvoorzitters en artiesten aan evenementen en workshops. 

Lees meer
VPRA Nieuws21-09-2015

Veel positieve energie op de informatiebijeenkomst Certificering bij gastheer MSLGROUP in Amsterdam.

Veel positieve energie op de informatiebijeenkomst Certificering bij gastheer MSLGROUP in Amsterdam.

Lees meer
Bureaunieuws17-09-2015

Otravo, van de merken WTC.nl en Vliegtickets.nl, brengt PR-activiteiten onder bij Van Diemen Communicatiemakelaars

11-09-2015, Amsterdam: WTC.nl en Vliegtickets.nl besteden vanaf heden hun PR-activiteiten uit aan Van Diemen Communicatiemakelaars. Beide reisondernemingen vallen onder moederorganisatie Otravo (online travel organisation).

Lees meer
VPRA Nieuws16-09-2015

Rosa zoekt Engelstalig PR internship in Nederland

Bekijk hier haar CV en Youtube filmpje.  

Lees meer
VPRA Nieuws15-09-2015

5 vragen aan partner Van der Hilst

Van der Hilst Communicatie verzorgt sinds 1974 communicatieopleidingen en –trainingen, zowel in open-inschrijving als incompany. Verder bieden wij: coaching, assessments, visie workshops en communicatie-advies. Wij zijn gevestigd in Amersfoort.

Lees meer
VPRA Nieuws11-09-2015

Interessante VEA evenementen

Op dinsdag 13 oktober organiseert de VEA in samenwerking met BVA en Adfo Groep het 24Festival. Een dag én avond in Het Concertgebouw Amsterdam boordevol insights, tools en natuurlijk het aller mooiste werk van het afgelopen jaar.

Lees meer
VPRA Nieuws10-09-2015

Presentatie Nazomerborrel Klaas Weima

Benieuwd naar de presentatie van Klaas Weima, download hem hier! 

Lees meer
VPRA Nieuws10-09-2015

VPRA start inspiratieprogramma voor jonge PR-professionals

VPRA, de brancheorganisatie voor PR-bureaus in Nederland, heeft VPRA Young Gen in het leven geroepen. Young Gen is een initiatief om de ‘young generation’ PR-consultants te laten delen in de kennis van de meer ervaren PR-mensen en hen in contact te brengen met hun leeftijdsgenoten in de PR-wereld.  Het inspiratieprogramma richt zich op consultants onder de 30 jaar.  

Lees meer
VPRA Nieuws31-08-2015

Straetus en Sprekershuys partners van VPRA

De VPRA is trots dat opnieuw twee partners zijn verbonden aan onze vereniging. Het zijn Straetus en Sprekershuys. 

Lees meer
VPRA Nieuws27-08-2015

Adfo Live: het nieuwe kennis & netwerkevenement!

Op 15 en 16 september wordt voor de eerste keer Adfo Live georganiseerd. Twee dagen verdieping, inspiratie en netwerken voor marcomprofessionals in Passenger Terminal, Amsterdam.

Lees meer
VPRA Nieuws27-08-2015

25% korting Social Media Week Rotterdam

Van 14 t/m 18 september is Rotterdam weer de social media hoofdstad van de Benelux. Dan vindt voor de tweede keer het internationaal befaamde concept Social Media Week plaats.

Lees meer
Bureaunieuws20-08-2015

Trainingen en workshops Van Diemen Communicatiemakelaars

Lees meer
VPRA Nieuws10-08-2015

Evaluatie Aanbestedingswet 2012 naar Tweede Kamer gestuurd

Centraal stond de vraag of de ambities van de wet zijn behaald en welke effecten de wet in de praktijk heeft.

Lees meer
VPRA Nieuws06-08-2015

Dezelfde PR-passie in een nieuw bedrijf, de geboorte van Funke

Het Arnhemse PR bureau rvg media & impact, dat al sinds 1978 actief is, zet haar PR- en social-activiteiten voort in een nieuw bedrijf. Per 1 augustus introduceert rvg zijn nieuwe broer: Funke, hét nieuwe PR & Social bureau van Arnhem.

Lees meer
VPRA Nieuws03-08-2015

Kom naar de VPRA Nazomerborrel!

Klaas Weima (Energize) geeft praktische handvatten voor effectieve contentmarketing Met de meeste mensen weer terug van vakantie starten we het VPRA-seizoen op donderdag 3 september met een interessante nazomerborrel waarbij we het nuttige met het aangename combineren. Deze borrel vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, vanaf 16.30 uur.

Lees meer
VPRA Nieuws14-07-2015

BRAND uit Rotterdam slaagt voor VPRA Q-certificaat

Van harte gefeliciteerd!

Lees meer
VPRA Nieuws10-07-2015

Videonieuwsbericht Dutch PR Awards 2015

Sponsor van de Dutch PR Awards: Videonieuwsbericht  heeft een prachtige impressie in beeld en geluid gemaakt. 

Lees meer
VPRA Nieuws07-07-2015

Gribnau Communicatie en PDR public relations behalen VPRA Q-certificaat

Van harte gefeliciteerd!

Lees meer
VPRA Nieuws03-07-2015

VPRA reikt Dutch PR Awards 2015 uit

De VPRA heeft donderdagavond in het Felix (Meritis) in de steigers in Amsterdam de Dutch PR Awards uitgereikt. De Dutch PR Awards zijn de vakprijzen voor de PR- en communicatiebranche. De prijzen zijn uitgereikt in de categorieën Corporate/reputatie/strategie, Maatschappelijk, Business to Consumer, Business to Business en MVO. De jury van communicatiezwaargewichten was onder de indruk van de kwaliteit. Het is de vierde  keer dat de PR Awards  worden uitgereikt. De winnaars die de Zilveren Pauw in ontvangst hebben mogen nemen zijn:

Lees meer
VPRA Nieuws03-07-2015

Jury rapport MVO innovatie prijs VPRA

2 juli 2015 Stichting Auspicien wil innovatie in de communicatie branche aanmoedigen. Vernieuwing is nodig om de branche levensvatbaar te houden. Daarnaast heeft de stichting besloten dat vernieuwing niet voldoende is, maar ook een bijdrage moet leveren aan de samenleving. Vandaar de keuze om voor de VPRA een prijs toe te voegen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Lees meer
VPRA Nieuws01-07-2015

Stempagina MVO-Award telt 5.400 stemmen

De stempagina voor de MVO-Award van de Dutch PR Awards is gesloten. Er zijn in totaal 5.400 stemmen uitgebracht. De jury neent de uitkomst van deze peiling mee bij de beoordeling, maar kijkt ook naar andere criteria. Dat zijn ondermeer uitwerking aanpak en communicatie, de communicatiekracht en het innovatieve karakter van de case. Donderdagavond 2 juli ontvangt de winnaar de cheque van 25.000 euro.

Lees meer
VPRA Nieuws24-06-2015

Spannend: finale Dutch PR Awards nadert!

De stempagina met nominaties voor de MVO-Award is tot en met 30 juni actief. Er zijn op dit moment bijna 4.000 stemmen uitgebracht.

Lees meer
VPRA Nieuws15-06-2015

Beta PR en HvdM VPRA Q-gecertificeerd

De VPRA-leden HvdM uit Voorburg en Beta PR uit Leidschendam-Voorburg zijn beiden met vlag en wimpel geslaagd en mogen zich Q-gecertificeerd noemen. Gefeliciteerd! 

Lees meer
VPRA Nieuws08-06-2015

Stempagina nominaties MVO-Award tot 30 juni actief

Iedereen die dat wil kan tot 30 juni aanstaande online een voorkeurstem uitbrengen op de kanshebbers van de MVO-Award bij de Dutch PR Awards. De genomineerden kunnen en mogen hiervoor hun achterban mobiliseren. De internetstemming is niet doorslaggevend; vertegenwoordigers Stichting Auspiciën en de VPRA bepalen uiteindelijk de definitieve winnaar. Deze uitslag is bindend en wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Dutch PR Awards op 2 juli 2015 in Amsterdam.

Lees meer
VPRA Nieuws04-06-2015

Elf nominaties voor Dutch PR Awards 2015

De jury van de Dutch PR Awards heeft maar liefst elf bureaus genomineerd die een kans maken op een prijs. Uit in totaal 39 inzendingen zijn de nominaties geselecteerd. De prijzen worden voor de vierde maal uitgereikt aan de deelnemende bureaus met PR-campagnes in de vier categorieën Corporate/reputatie/strategie, Maatschappelijk, Business to Consumer en Business to Business. Op 2 juli vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. Kaarten voor dit PR-event zijn te bestellen via www.dutchprawards.nl

Lees meer
VPRA Nieuws02-06-2015

Vier nominaties voor Dutch PR MVO-Award

definitieve uitslag op 2 juli in Amsterdam  De Dutch PR Awards 2015, die brancheorganisatie VPRA samen met het vakblad ‘Communicatie’ organiseert, heeft in de categorie MVO Award vier kanshebbers. Het zijn in willekeurige volgorde:

Lees meer
VPRA Nieuws29-05-2015

Growth Summit Europe

Hebben jij en je team behoefte aan een groeiboost?  Kom dan op woensdag 10 juni 2015 naar de 5e Editie van de Growth Summit Europe!

Lees meer
VPRA Nieuws12-05-2015

Progress Communications en Witsen Communicatie VPRA Q-gecertificeerd!

In mei hebben wederom twee bureaus het VPRA Q-Certificaat behaald: Progress Communications en Witsen Communicatie. Voor Witsen betrof het een hertoetsing. Voor Progress was het de eerste toetsing.

Lees meer
VPRA Nieuws11-05-2015

Issuemanagement in de praktijk: zo werkt het!

Op dinsdag 19 mei a.s. zal Sybrig van Keep (De Issuemakers) samen met Ferdinand Helmann (Porter Novelli) een workshop Issuemanagement  geven speciaal voor VPRA leden.

Lees meer
VPRA Nieuws30-04-2015

Dutch PR Awards 2015: Bijna vijftig deelnemende cases

Met 49 inzendingen zijn de inschrijvingen voor de Dutch PR Awards een groot succes. In totaal dingen zeven cases mee naar de speciale MVO Award ter waarde van 25.000 euro, de overige 42 cases worden door de jury gecategoriseerd. Op 5 juni worden de genomineerden bekend gemaakt. Op 2 juli vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. De prijzen worden voor de vierde maal uitgereikt aan de deelnemende PR- en communicatieadviesbureaus.  

Lees meer
VPRA Nieuws20-04-2015

Vandaag laatste kans om in te schrijven Dutch PR Awards 2015

We naderen het einde van de inschrijfperiode. Dingt jouw bureau al mee naar de Dutch PR Awards? Je hebt nog een paar dagen om je in te schrijven. Natuurlijk doe je dit pas op het laatst. Maar doe het niet te laat! Want de deadline is 20 april aanstaande!

Lees meer
VPRA Nieuws17-04-2015

“We moeten onze successen wel claimen.”

“Meedoen aan de Dutch PR Awards is natuurlijk “serious business”. Maar het moet ook een feest zijn voor de sector”, aldus Hans Koeleman (Directeur Corporate Communications KPN en juryvoorzitter van de Dutch PR Awards). "Er staat wat op het spel. Maar ik roep de sector op om vooral mee te doen. Verwonder en bewonder de kennis en kunde van je collega. Wees trots op het vak en geniet van de spanning. Laat zien waar we als pr-mensen het verschil kunnen maken voor de opdrachtgever. Het vak is zo veelzijdig.”

Lees meer
Bureaunieuws02-04-2015

Lievens Communicatie zoekt junior adviseur

Heb jij een afgeronde hbo- of wo-opleiding in communicatie en wil je aan de slag bij hét Zeeuwse communicatieadviesbureau? Laat ons dan snel weten wie je bent en waarom we juist jou moeten aannemen. Wat we bieden is een startersfunctie voor een periode van zes maanden.

Lees meer
VPRA Nieuws01-04-2015

VPRA start activatieprogramma PR-miles

De VPRA lanceert een programma om inactieve leden te prikkelen tot deelname aan de vele activiteiten die de VPRA organiseert voor haar leden. Doel is de participatiegraad nog in 2015 significant te verhogen.

Lees meer
VPRA Nieuws26-03-2015

Pluriforme vakjury buigt zich over PR cases

De jury van de Dutch PR Awards 2015 bestaat dit jaar uit Hans Koeleman (Directeur Corporate Communications KPN en voorzitter van de Dutch PR Awards jury), Paul Stamsnijder (oprichter en partner Reputatiegroep), Marjolein Meynen (hoofd afdeling communicatie Rijksmuseum Amsterdam), Ivar Nijhuis, (communicatieman van het Jaar 2014), Marco Aarnink (oprichter en vertrekkend ceo van Drukwerkdeal), Willem Overbosch (ceo Dutch Netwerk Group, MKB Servicedesk, De Zaak en ZZP Servicedesk), Rocco Mooij (hoofdredacteur Communicatie) en David Gribnau (oud-voorzitter VPRA). 

Lees meer
VPRA Nieuws24-03-2015

Workshop issuemanagement: de praktische aanpak

Sybrig van Keep (De Issuemakers) geeft samen met Ferdinand Helmann (Porter Novelli) 19 mei 2015 een workshop Issuemanagement speciaal voor VPRA leden.

Lees meer
VPRA Nieuws09-03-2015

Dutch PR Awards 2 juli bij Felix Meritis

De pitches en prijsuitreking van de Dutch PR Awards zijn op 2 juli in Felix Meritis in Amsterdam. Van 20 maart tot en met 31 december 2015 opent de locatie tijdelijk haar deuren onder de naam Felix in de Steigers. Afgelopen november is het pand verworven door Amerborgh. Een beheermaatschappij die investeert en participeert in ondernemingen op het gebied van onder andere kunst en cultuur.

Lees meer
VPRA Nieuws02-03-2015

5 vragen aan partner Videonieuwsbericht

Videonieuwsbericht is gespecialiseerd in de productie van nieuwsberichten op video. Wij werken voor bureaus die actief zijn in Public Relations, Corporate Communicatie en Public Affairs. Het verspreiden van een eigen nieuwsvideo verhoogt de attentiewaarde.

Lees meer
VPRA Nieuws27-02-2015

Persbericht: Dutch PR Awards 2015 krijgt MVO-Award ter waarde van 25.000 euro

De Dutch PR Awards 2015, die brancheorganisatie VPRA samen met het vakblad ‘Communicatie' organiseert krijgt er een extra categorie bij: de MVO-Award voor het beste PR-idee voor een maatschappelijk initiatief.

Lees meer
VPRA Nieuws26-02-2015

Dutch PR Awards 2015: extra categorie MVO-Award

Extra categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: het beste PR-idee voor een maatschappelijk initiatief. In deze categorie maakt een innovatief idee van een bureau kans op € 25.000,-.

Lees meer
VPRA Nieuws23-02-2015

5 vragen aan partner ANP Zakelijk

ANP Zakelijk is onderdeel van het Algemeen Nederlands Persbureau ANP en richt zich hoofdzakelijk op dienstverlening voor PR- en communicatieprofessionals. Met onze diensten ANP360, ANP Nieuws en ANP Agenda maakt u van nieuws direct relevante informatie voor uw organisatie.

Lees meer
Bureaunieuws20-02-2015

Lubbers & De Jong organiseert een F5-sessie over online reputatiemanagement

Lubbers & De Jong organiseert op donderdag 26 februari een F5-sessie over online reputatiemanagement.

Lees meer
VPRA Nieuws17-02-2015

3 VPRA-leden behalen VPRA Q-certificaat

Lievens Communicatie (Middelburg), RVG Media & Impact (Arnhem)en IvRM (Bussum) hebben het VPRA Q-certificaat van de brancheorganisatie VPRA behaald. Voor IvRM ging het om een hertoetsing. Dit bureau behaalde vier jaar geleden als een van de eerste leden het kwaliteitskeurmerk. Hiermee voldoen de drie bureaus aan de kwaliteitseisen die de brancheorganisatie voor communicatiebureaus aan haar leden stelt.

Lees meer
VPRA Nieuws17-02-2015

5 vragen aan partner LexisNexis

LexisNexis Business Information Solutions (BIS), onderdeel van Reed Elsevier, is een vooraanstaande leverancier van kennis en informatie gebaseerde oplossingen voor professionals in verschillende sectoren.

Lees meer
VPRA Nieuws13-02-2015

Nieuwe bestuursleden voor VPRA

Op de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van branchevereniging VPRA unaniem Wim Broekman (Bureau Broekman) gekozen tot voorzitter en Peter Pors (PDR public relations) als bestuurslid. Broekman en Pors volgen David Gribnau en Peter Davina op die na vijf jaar terug treden als respectievelijk voorzitter en bestuurslid. 

Lees meer
VPRA Nieuws09-02-2015

5 vragen aan partner Zapaday

Met Zapaday kunt u in de toekomst kijken en tijdig gericht actie ondernemen. Zapaday biedt nieuwskalenders, sectorkalenders en uw communicatiekalender op maat.

Lees meer
VPRA Nieuws03-02-2015

VPRA en vakblad Communicatie organiseren Dutch PR Awards 2015

Brancheorganisatie VPRA organiseert ook dit jaar samen met vakblad ‘Communicatie’ de officiële Dutch PR Awards 2015. Het is de vierde editie van de award. De prijs wordt eind mei in Amsterdam uitgereikt aan het bureau met de beste PR case van 2014-2015, verdeeld over verschillende categorieën. Voor deze awards wordt een professionele vakjury samengesteld. Bureaus kunnen zich tot 1 april a.s. inschrijven via de website www.dutchprawards.nl

Lees meer
VPRA Nieuws02-02-2015

5 vragen aan partner EURIB

EURIB/ European Institute for Brand management is een onafhankelijk kennisinstituut dat zich ten doel heeft gesteld wetenschappelijke kennis op het gebied van brand, design & reputation management voor managers toepasbaar te maken.

Lees meer
VPRA Nieuws26-01-2015

5 vragen aan Rekel Producties

Deze week staat Rekel Producties in de spotlight. Wil je meer weten van deze partner? Lees dan de antwoorden op de 5 vragen: wie zijn jullie? Wat is jullie aanbod? Wat is het voordeel voor de VPRA-leden? Hoe kunnen de leden de korting krijgen en een quote van een tevreden VPRA-lid. 

Lees meer
Bureaunieuws20-01-2015

Edelman Trust Barometer 2015: Vertrouwen in het bedrijfsleven omhoog, maar topbestuurders en motieven voor innovaties gewantrouwd

De Trust Barometer 2015 toont aan dat - na drie jaar daling - het vertrouwen in het bedrijfsleven in Nederland sterk is toegenomen onder het geïnformeerde publiek, van 54 procent (2014) naar 66 procent (2015). De grote paradox dit jaar is dat ondanks het toegenomen vertrouwen in het bedrijfsleven, Nederlanders sceptisch blijven over de leiders van grote bedrijven. Met slechts 26 procent worden CEO’s in Nederland het minst vertrouwd van alle onderzochte landen.

Lees meer
VPRA Nieuws19-01-2015

De VPRA verwelkomt drie nieuwe leden.

Deze maand zijn er drie nieuwe leden toegetreden tot de VPRA, het ledenbestand blijft groeien. We verwelkomen Van Diemen Communicatiemakelaars, Glasnost en Text100.

Lees meer
VPRA Nieuws16-01-2015

David Gribnau stapt uit VPRA-bestuur

Hij vindt het na vijf jaar tijd om plaats te maken voor 'nieuw bloed'

Lees meer
VPRA Nieuws15-01-2015

VPRA Young Gen te gast bij BNR – Leergierig & enthousiast

Lees meer
Bureaunieuws13-01-2015

Rutten operationeel directeur bij IvRM

Gwendolyn Rutten (46) is per 1 januari in dienst getreden als operationeel directeur bij communicatiebureau IvRM.

Lees meer
Bureaunieuws13-01-2015

26 januari organiseert Issuemakers het zesde Issuecongres

Op maandag 26 januari organiseert De Issuemakers het zesde Issuecongres.

Lees meer
Bureaunieuws18-12-2014

De Issuemakers brengt Issuekalender 2015 uit

Vandaag is voor de zevende keer de jaarlijkse Issuekalender uitgebracht. De Issuekalender 2015 is hét overzicht van alle maatschappelijke issuedagen, -weken en -maanden die in Nederland worden georganiseerd. Ten opzichte van 2014 staan er 15% meer momenten op de kalender. Oktober is veruit de drukste maand met meer dan 60 issuemomenten, waaronder Borstkankermaand, het Weekend van de Wetenschap en de Donorweek. De Issuekalender wordt uitgegeven door communicatieadviesbureau De Issuemakers om maatschappelijke initiatieven onder de aandacht te brengen. Veel organisaties gebruiken de kalender om in te haken op een relevant moment in het jaar.

Lees meer
VPRA Nieuws08-09-2014

5 vragen aan partner Clipit

Deze week worden de vijf vragen beantwoord door Clipit, online en social media monitoring. 

Lees meer
VPRA Nieuws01-09-2014

5 vragen aan nieuwe partner PRDESQ

De vijf vragen zijn deze week gesteld aan onze nieuwe partner: PRDESQ

Lees meer
VPRA Nieuws18-08-2014

5 vragen aan nieuwe partner pr.co

Deze week een stukje over pr.co. Maak kennis met onze nieuwe partner aan de hand van de 5 vragen. 

Lees meer
VPRA Nieuws29-07-2014

Informatiebijeenkomst over de VPRA Certificering op 26 september

Zoals u weet behelst het lidmaatschap van de VPRA niet alleen kennisdeling en –verdieping. Sinds jaar en dag is ons streven dat het VPRA-lidmaatschap ook betekenis heeft voor opdrachtgevers. Vandaar ons keurmerk ‘VPRA Certified’ dat staat voor een bureau met een goede bedrijfsvoering.  Om die reden is tijdens de laatste ALV de Commissie VPRA Certificering (voorheen Bureau Management Norm) nieuw leven in geblazen.

Lees meer
VPRA Nieuws24-06-2014

5 vragen aan partner Byelex/ Buzztalk

Vandaag staat onze partner Byelex/ Buzztalk centraal. Byelex is een snel groeiende en dynamische software onderneming met kantoren in Oud Gastel en Minsk (Wit-Rusland). Byelex ontwikkelt naast maatwerkapplicaties ook een uitgebreid pakket aan standaardproducten voor onder meer SaaS, web-marketing en lead generatie, kunstmatige intelligentie, Social Media Monitoring en kwaliteitsmanagement.

Lees meer
VPRA Nieuws17-06-2014

5 vragen aan partner De Perslijst

"De Perslijst is de oudste en tevens de meest vooruitstrevende Nederlandstalige journalisten database voor PR gebruik". Vandaag zijn de 5 vragen gesteld aan onze partner De Perslijst. 

Lees meer
VPRA Nieuws10-06-2014

5 vragen aan partner Höcker Advocaten

Höcker Advocaten. Een Amsterdams advocatenkantoor met ruime ervaring in het adviseren en procederen in complexe zaken. Zij zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en weten deze kennis te vertalen naar de communicatiebranche.

Lees meer
VPRA Nieuws04-06-2014

Welke VPRA-partner wil oneMen aan meer naamsbekendheid helpen?

zo af en toe krijgen we verzoeken van organisaties om ze pro deo bij te staan met PR. En zo af en toe zit er een verzoek bij dat we heel graag aan jullie voorleggen, gewoon omdat die organisatie goede publiciteit verdient maar die niet kan bekostigen. Zo ook dit keer. oneMen roept de hulp in van de VPRA. Welk lid wil zou een bijdrage willen leveren?

Lees meer
VPRA Nieuws04-06-2014

Nominaties Dutch PR Awards 2015 bekend

De jury van de Dutch PR Awards heeft maar liefst elf bureaus genomineerd om een kans te maken op prijs. Uit in totaal 39 inzendingen zijn de nominaties geselecteerd. De prijzen worden voor de vierde  maal uitgereikt aan de deelnemende bureaus met PR-campagnes in de vier categorieën Corporate/reputatie/strategie, Maatschappelijk, Business to Consumer en Business to Business. Op 2 juli  vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. Kaarten voor deze bijeenkomst zijn te bestellen via www.dutchprawards.nl

Lees meer
VPRA Nieuws03-06-2014

5 vragen aan partner Cordes

Cordes is de partner van deze week. Cordes verzorgt al meer dan 25 jaar met veel succes trainingen, coaching en workshops voor communicatie-professionals. Lees hier de antwoorden op de 5 vragen de we ze stelden. 

Lees meer
VPRA Nieuws20-05-2014

5 vragen aan partner Media Info Groep

Deze week worden de 5 vragen gesteld aan Media Info groep. 

Lees meer
VPRA Nieuws19-05-2014

VPRA reikt Dutch PR Awards uit

Amsterdam, 16 mei 2014 – De VPRA heeft donderdagavond in het Tobacco Theater in Amsterdam de Dutch PR Awards uitgereikt. De prijzen zijn uitgereikt in de categorieën Corporate, Marketing, Non-profit en beste PR- Stunt. De jury van communicatiezwaargewichten was onder de indruk van de kwaliteit. 

Lees meer
VPRA Nieuws19-05-2014

Foto's Dutch PR Awards 2014

Benieuwd naar de sfeer of greenscreen foto's van de Dutch PR Awards? Download of deel ze van de site van Photonic. 

Lees meer
VPRA Nieuws14-05-2014

Filmpje genomineerden Dutch PR Awards

Hebben jullie ook al zo'n zin in de Dutch PR Awards? Hier alvast een filmpje. 

Lees meer
VPRA Nieuws13-05-2014

5 vragen aan partner ANP Pers Support

ANP Pers Support, onderdeel van persbureau ANP en PR Newswire, brengt nieuws van bedrijven en organisaties naar de media, online en offline, op een manier die journalisten niet kunnen negeren.

Lees meer
VPRA Nieuws12-05-2014

Programma Dutch PR Awards

VPRA maakt het programma van de Dutch PR Awards, 15 mei 2014 bekend.

Lees meer
VPRA Nieuws08-05-2014

VPRA biedt opleidingen aan via VEA College

VPRA en VEA gaan samenwerken bij het aanbieden van opleidingen aan medewerkers van bij beide organisaties aangesloten bureaus. VPRA-leden kunnen vanaf 1 mei onder dezelfde voorwaarden als VEA-leden gebruikmaken van de opleidingen die binnen het VEA College worden aangeboden.

Lees meer
VPRA Nieuws06-05-2014

Logeion-jaarcongres 2014

Communicatie is topsport!  Je wilt beter worden. En graag zo snel en slim mogelijk. Je legt de lat hoog, je zorgt er voor dat je de ontwikkelingen in je vak kent en nét iets sneller bent dan de anderen. Zodat je op het juiste moment aan de bal bent en het verloop van het spel kan bepalen. Dat lukt alleen als je in topconditie bent en je vak beheerst als geen ander. Topsport en communicatie: ze hebben veel met elkaar gemeen.

Lees meer
VPRA Nieuws06-05-2014

5 vragen aan partner Tendercoach

Deze week wordt onze partner TenderCoach uitgelicht. De bekende vijf vragen zijn aan tendercoach gesteld. Lees hier de antwoorden. 

Lees meer
VPRA Nieuws29-04-2014

Creatieve brainwash voor leden VPRA

Door: Crissy Mulder (werkzaam bij Yellow Communications en lid van de VPRA event commissie) Jeroen van der Weide van Tasman Innoveert, triggerde afgelopen donderdag het creatief brein van de leden van de VPRA.

Lees meer
VPRA Nieuws22-04-2014

Antwoorden op de vragen door Frankwatching

Deze week staat Frankwatching centraal. Lees hier de antwoorden op de vragen die wij stelden aan onze partner Frankwatching. 

Lees meer
VPRA Nieuws15-04-2014

5 vragen aan Dokter Klik

Deze week staat onze partner Dokter Klik in de schijnwerpers. Lees hier de antwoorden op de 5 vragen.

Lees meer
VPRA Nieuws14-04-2014

Nominaties Dutch PR Awards bekend

De jury van de Dutch PR Awards heeft uit 39 inzendingen 12 cases genomineerd om een kans te maken op een prijs. De prijzen worden uitgereikt aan de deelnemende bureaus met PR-campagnes in de categorieën Corporate, Marketing, Non-profit en beste PR- Stunt. Op 15 mei vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. Kaarten voor deze bijeenkomst zijn te bestellen via www.dutchprawards.nl 

Lees meer
VPRA Nieuws03-04-2014

5 vragen aan Smart.pr

Deze week staat onze partner Smart.pr in de schijnwerpers. Lees hier de 5 vragen aan onze partner.

Lees meer
VPRA Nieuws01-04-2014

Inschrijving Dutch PR Awards groot succes

Arnhem, 31 maart 2014 – Met bijna veertig inzendingen verdeeld over vier categorieën zijn de inschrijvingen voor de Dutch PR Awards een groot succes. De prijzen worden voor de derde maal uitgereikt aan de deelnemende bureaus met PR-campagnes in de categorieën Corporate, Marketing, Non-profit en beste PR- Stunt. Op 14 april worden de genomineerden bekend gemaakt. Op 15 mei vindt de uiteindelijke verkiezing plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Lees meer
VPRA Nieuws26-03-2014

5 vragen aan VSZ Assuradeuren

Deze week komen de vijf vragen aan onze nieuwe partner VSZ Assuradeuren aan bod. 

Lees meer
Bureaunieuws24-03-2014

Edelman stelt Joel Bearden aan als Director Consumer Brands

Amsterdam, 24 maart 2014 – PR-bureau Edelman heeft Joel Bearden aangenomen als de nieuwe Director van het Consumer Brands team. Joel neemt 15+ jaar bureau- en klantervaring bij onder andere H.J. Heinz, Heineken en Ogilvy met zich mee. Deze aanstelling onderstreept Edelmans doel om zijn diensten voor internationale, regionale en lokale FMCG-merken, opererend vanuit Nederland, verder uit te breiden.

Lees meer
VPRA Nieuws18-03-2014

5 vragen aan partner Ton Kastermans Fotografie

De VPRA heeft contact met een select aantal partners die leden met raad en daad bijstaan in hun werkzaamheden. Het bestuur beveelt ze van harte aan! Vanaf nu zal er elke week een stukje over een partner op de site en in de nieuwsbrief te lezen zijn. Vijf vragen aan de supplier waarin duidelijk wordt wie ze zijn en wat ze de VPRA-leden voor interessante korting bieden. Deze week komt Ton Kastermans Fotografie aan bod. 

Lees meer
VPRA Nieuws14-03-2014

Deadline inschrijving Dutch PR Awards verschoven naar 21 maart 2014

De inschrijvingen voor de Dutch PR Awards blijven binnen komen. De organisatie heeft besloten de bureaus wat meer ruimte te geven door de deadline uit te stellen. De case moet uiterlijk vrijdag 21 maart 2014, om 18.00uur zijn gemaild naar dutchprawards@vpra.nl.

Lees meer
VPRA Nieuws11-03-2014

Zapaday partner van VPRA

Arnhem, 12 november 2013 - De VPRA, de brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus, gaat een samenwerking aan met Zapaday. Door deze samenwerking krijgen VPRA-leden 15% korting op de Nederlandse PR- en Lobbykalender van Zapaday.

Lees meer
VPRA Nieuws21-02-2014

VSZ Assuradeuren biedt je de mogelijkheid uit te treden uit het publieke stelsel door eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden

Sinds 1 januari 2014 betalen werkgevers hogere premies aan UWV als een tijdelijke werknemer ziek uit dienst gaat. Jij krijgt eerst een hogere Ziektewetpremie. Volgt daarna instroom in de WGA, dan komt daar nog een premieverhoging voor deze regeling bij. Alle reden dus om snel grip te krijgen op dit flexrisico. VPRA biedt je de kans om met gespecialiseerde en bewezen effectieve ondersteuning grip te krijgen op deze nieuwe verzuimkosten. Vlotte re-integratie is de beste manier om de kosten van ziek tijdelijk personeel te beperken. Maar een zieke die al uit dienst is weer aan de slag krijgen, dat is werk voor specialisten. Daarom heeft VPRA voor haar leden zo’n specialist geregeld. VSZ Assuradeuren biedt je de mogelijkheid uit te treden uit het publieke stelsel door eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden.

Lees meer
VPRA Nieuws09-02-2014

PR- en communicatiebureaus omarmen VPRA kwaliteitskeurmerk

Arnhem, 9 februari – De helft van de leden van de VPRA brancheorganisatie voor Public Relations en communicatie-adviesbureaus is nu ‘VPRA Certified’. Dit keurmerk staat voor een communicatieadviesbureau met een goede bedrijfsvoering. Meer dan 30 bureaus zijn nu gecertificeerd. Dat is een verdubbeling van het aantal dat begin 2015 een ‘VPRA Certified’ keurmerk had.

Lees meer
Bureaunieuws21-01-2014

Vertrouwen in Nederlandse bedrijfsleven en zijn topbestuurders op historisch dieptepunt

Ngo’s vullen vertrouwensgat van de overheid en het bedrijfsleven Amsterdam, 20 januari 2014 – De Edelman Trust Barometer 2014 onthult opzienbarende verschillen in vertrouwen over de hele wereld. Wereldwijd wijst het onderzoek ngo’s aan als de meest betrouwbare instellingen en is de grootste kloof ooit waarneembaar tussen vertrouwen in de overheid en in het bedrijfsleven (14 procentpunten verschil). 

Lees meer
VPRA Nieuws09-01-2014

VPRA en vakblad ‘Communicatie’ organiseren Dutch PR Awards 2014

Brancheorganisatie VPRA organiseert samen met vakblad ‘Communicatie’ de officiële Dutch PR Awards 2014. Het is de derde editie van de award. Dit jaar sluit vakblad ‘Communicatie’, onderdeel van de AdformatieGroep, voor het eerst aan bij de organisatie van het evenement.

Lees meer
VPRA Nieuws03-12-2013

Evenementverslag: De crisis overleefd. Toeval of succesvolle strategie?

CitySense Utrecht stond dinsdag 3 december in het teken van crisiscommunicatie. PR professionals, aangesloten bij de VPRA, kregen drie verschillende cases gepresenteerd, gevolgd door een interactieve workshop.

Lees meer
VPRA Nieuws28-11-2013

ANP Pers Support partner van VPRA

ANP Pers Support wordt partner van de VPRA, de brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus. ANP Pers Support biedt de leden van de VPRA tegen een gereduceerd tarief toegang tot onder meer exclusieve medianetwerken, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast gaan de VPRA en ANP Pers Support samen evenementen organiseren, om professionals uit het vak en specifiek van bureaus te ondersteunen.

Lees meer
VPRA Nieuws08-11-2013

VPRA lid van internationale PR-branchevereniging ICCO

De VPRA, de Nederlandse brancheorganisatie voor PR- en communicatie-adviesbureaus, is lid geworden van de International Communications Consultancy Organisation ICCO. ICCO is een wereldwijd opererend netwerk dat uitsluitend nationale PR-brancheverenigingen als lid heeft. De organisatie behartigt de belangen van brancheverenigingen uit 29 landen van over de hele wereld en daarmee indirect die van zo’n 1.700 PR-bureaus.

Lees meer
VPRA Nieuws07-11-2013

Evenementverslag: Hoe meet je PR nou echt?

Donderdag 31 Oktober kwamen de PR professionals die bij de VPRA aangesloten zijn bij elkaar om te praten over de diverse manieren waarop je de effecten van PR kunt meten. Om met elkaar van gedachten te wisselen over het nut en noodzaak van meten. 

Lees meer
VPRA Nieuws18-09-2013

VPRA introduceert: het VPRA PitchAdvies

Bedrijven en organisaties ondervinden vaak problemen met het selecteren van een passend public relations- en communicatieadviesbureau. Brancheorganisatie VPRA helpt bij deze problemen met twee middelen. Allereerst is het document Hoe kiest u een bureau? Tips en overwegingen voor een wel overdachte keuzegratis te downloaden op de website van de VPRA. Daarnaast biedt de brancheorganisatie het VPRA PitchAdvies. Voor een vast bedrag van €800,- per maand helpt één van de VPRA alumnileden de opdrachtgevers bij begeleiding naar een passend PR-bureau.

Lees meer
VPRA Nieuws11-09-2013

L&DJ PR behaalt BureauManagement Norm

L&DJ PR heeft de BureauManagement Norm (BMN) van de VPRA, de brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus, behaald. Een onafhankelijke commissie binnen de VPRA heeft bepaald dat het Amsterdamse bureau voldoet aan de kwaliteitseisen van de brancheorganisatie.  

Lees meer
VPRA Nieuws24-04-2013

Brancheorganisatie VPRA verwelkomt vijf nieuwe leden

Porter Novelli, Progress Communications, Linden & Barbosa, Pradd en Citigate First Financial zijn toegetreden tot de VPRA. De brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus ziet het ledental gestaag toenemen. Waren er krap drie jaar geleden nog zo’n twintig leden, nu stijgt het aantal aangesloten bureaus  richting de vijftig.

Lees meer
VPRA Nieuws12-03-2013

Brancheorganisatie VPRA verwelkomt Coopr en Bex*communicatie

De VPRA verwelkomt twee nieuwe leden. Coopr en Bex* communicatie hebben zich aangesloten bij de brancheorganisatie voor public relations en communicatieadviesbureaus. De teller van de VPRA staat hiermee op ruim veertig leden.

Lees meer
VPRA Nieuws22-02-2013

Nieuwe gedragscode voor kennisintensieve dienstverleners vergroot transparantie voor opdrachtgevers

Vanaf februari 2013 kunnen opdrachtgevers profiteren van het nieuwe, gemeenschappelijke stelsel van gedragscode, gedragsregels en tuchtrecht dat zeven branche- en beroepsorganisaties in de kennisintensieve dienstverlening onlangs hebben ingevoerd. Het gaat hier om de organisaties ROA en Ooa(organisatieadviseurs), VPRA (communicatie- en PR-adviseurs), nvim, RIM en Stichting IM-Register(interimmanagers) en VRI (register-informatici).

Lees meer
VPRA Nieuws07-02-2013

VPRA ziet ledenbestand groeien

Zes communicatieadviesbureaus hebben zich aangesloten bij de VPRA. Dat maakte voorzitter David Gribnau vandaag bekend tijdens de algemene ledenvergadering van de branchevereniging van Public Relations en Communicatieadviesbureaus die in Utrecht werd gehouden. De vijf bureaus waren aangesloten bij PreCom dat zich vorige week als informeel platform overbodig verklaarde.

Lees meer
VPRA Nieuws21-01-2013

Pleuris breekt uit bij VPRA

VPRA organiseert Masterclass Crisiscommunicatie  De VPRA organiseert een Masterclass Crisiscommunicatie op donderdagmiddag 14 februari in Amersfoort. Tijdens de Masterclass vertellen vier ervaren communicatieprofessionals wat zij deden toen de pleuris uitbrak en hoe zij hun grootste crisiscase hebben overleefd. Ervaringen worden met professionals gedeeld en geëvalueerd. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Lees meer
Bureaunieuws21-01-2013

Vertrouwen in Nederlandse bedrijfsleven en zijn topbestuurders op historisch dieptepunt

Edelman Trust Barometer 2014: Ngo’s vullen vertrouwensgat van de overheid en het bedrijfsleven Amsterdam, 20 januari 2014 – De Edelman Trust Barometer 2014 onthult opzienbarende verschillen in vertrouwen over de hele wereld. Wereldwijd wijst het onderzoek ngo’s aan als de meest betrouwbare instellingen en is de grootste kloof ooit waarneembaar tussen vertrouwen in de overheid en in het bedrijfsleven (14 procentpunten verschil). In Nederland is het vertrouwen in het bedrijfsleven aanzienlijk gedaald en is dat nu zelfs lager dan in 2007, ten tijde van de eerste Nederlandse meting. En er is geen teken van herstel. Terwijl de totale Nederlandse vertrouwensscores nog steeds de hoogste zijn van de Westerse markten, staat het vertrouwen in het bedrijfsleven op een historisch dieptepunt. De crisis van de zakelijke top, die de enquête vorig jaar uitwees, duurt voort nu het vertrouwen in zakelijke leiders blijft dalen. Volgens de Edelman Trust Barometer 2014 is de mate waarin het Nederlandse algemene publiek erop vertrouwt dat topbestuurders ‘ethische en morele beslissingen nemen’ lager dan het wereldwijde gemiddelde.

Lees meer
VPRA Nieuws21-11-2012

Maak van PR geen karikatuur

In de Volkskrant van 17 november jl. schetsen Tjerk Gualthérie van Weezel en Wouter Keuning een  wel zeer eenzijdig en karikaturaal beeld van de public relations-wereld. Wellicht grappig bedoeld wordt er een wereld geschetst die bestaat uit artikelen-pluggers die met ideetjes komen, en die ieder contactmoment met de media – succesvol of niet – doorberekenen aan hun opdrachtgever. Ik wil niet ontkennen dat dit gebeurt en dat daar soms knullige fouten in worden gemaakt. Daar moeten we ons als sector natuurlijk voor schamen.

Lees meer
VPRA Nieuws08-11-2012

VPRA ontwikkelt benchmark voor pr- en communicatieadviesbureaus

De VPRA heeft samen met benchmarkspecialist Compare to Compete de PR-benchmark opgesteld. Met deze benchmark krijgen public relations- en communicatieadviesbureaus inzicht in de eigen markt. Het laat zien hoe de bureaus zich tot elkaar verhouden en biedt daardoor een duidelijk beeld van hoe de eigen branche ervoor staat.

Lees meer
VPRA Nieuws17-10-2012

De Issuemakers behaalt BureauManagement Norm

De Issuemakers heeft de BureauManagement Norm (BMN) van brancheorganisatie VPRA behaald. Hiermee voldoet het communicatieadviesbureau uit Amstelveen aan de kwaliteitseisen die de brancheorganisatie voor communicatiebureaus aan haar leden stelt.

Lees meer
VPRA Nieuws28-09-2012

Pors|de Ridder PR wint Dutch PR Award

Pors|de Ridder PR uit Ede heeft donderdag 27 september de tweede Dutch PR Award van de VPRA, de brancheorganisatie voor Public Relations en Communicatie-adviesbureaus, gewonnen. Pors|de Ridder PR sleepte de Dutch PR Award in de wacht met de case ‘Leev’. De VPRA-leden zelf bepaalden welke vakbroeder de beste PR-case heeft uitgevoerd.

Lees meer
VPRA Nieuws17-09-2012

Finalisten Dutch PR Awards bekend

Negen public relations- en communicatieadviesbureaus strijden 27 september in Amsterdam om de felbegeerde Dutch PR Awards. De prestigieuze prijzen worden uitgereikt voor de beste PR case van 2012. De verkiezing wordt georganiseerd door de VPRA, de brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus.

Lees meer
VPRA Nieuws11-09-2012

Weer nieuwe leden voor brancheorganisatie VPRA

Grayling, JunePR en 2Twintig zijn recent toegetreden tot de VPRA, de brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus. De drie toegetreden bureaus willen binnenkort de BureauManagement Norm (BMN) behalen. Het aantal aanmeldingen is het afgelopen jaar bij de VPRA behoorlijk gestegen. In totaal zijn er dit jaar zes nieuwe leden toegetreden en is er al weer een keur aan aanmeldingen binnen.

Lees meer
VPRA Nieuws30-07-2012

VPRA-leden kiezen meest effectieve PR-case van 2012

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de inschrijving voor deelname aan de jaarlijkse Dutch PR Awards gestart. Prijzen worden uitgereikt voor de beste overall case, de beste business tot consumer en de beste business to business case. Tot 20 augustus a.s. kunnen VPRA-leden zich inschrijven voor deelname. Op 27 september kiezen de leden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam uit hun midden de winnaars van het afgelopen jaar.  

Lees meer
VPRA Nieuws05-06-2012

Vier VPRA-leden behalen BureauManagement Norm

Tinc Public Relations & Events, Beijer, Osten & Smits, Pride PR en Turnaround Communicatie hebben de BureauManagement Norm (BMN) van de brancheorganisatie VPRA behaald. Hiermee voldoen de vier bureaus aan de kwaliteitseisen die de brancheorganisatie voor communicatiebureaus aan haar leden stelt.

Lees meer
VPRA Nieuws03-04-2012

Nieuwe leden voor brancheorganisatie VPRA

L&DJ PR, jep communicatie, Xpring en Intervolvement Communications zijn recent toegetreden tot de VPRA, de brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus. Alle vier de bureaus willen binnenkort de BureauManagement Norm (BMN) behalen.

Lees meer
VPRA Nieuws26-03-2012

De Issuemakers werkt voor Beeld en Geluid

Communicatiebureau De Issuemakers is door Beeld en Geluid ingeschakeld voor de communicatie rondom haar educatieve producten en diensten.  

Lees meer
VPRA Nieuws22-03-2012

Bestuurlijke wisselingen bij VPRA

De brancheorganisatie voor public relations- en communicatieadviesbureaus, VPRA, heeft een nieuw bestuur. David Gribnau van Gribnau Communicatie lost Alex Osten na acht jaar af als nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie. Het nieuwe bestuur gaat verder op de succesvol ingeslagen nieuwe weg. Het afgelopen jaar zag de VPRA haar ledenaantal met dertig procent toenemen.

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

De stempagina voor de MVO-Award van de Dutch PR Awards is gesloten. Er zijn in totaal 5.399 stemmen uitgebracht. De jury neent de uitkomst van deze peiling mee bij de beoordeling, maar kijkt ook naar andere criteria. Dat zijn ondermeer uitwerking aanpak en communicatie, de communicatiekracht en het innovatieve karakter van de case. Donderdagavond 2 juli ontvangt de winnaar de cheque van 25.000 euro.

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

De stempagina voor de MVO-Award van de Dutch PR Awards is gesloten. Er zijn in totaal 5.399 stemmen uitgebracht. De jury neent de uitkomst van deze peiling mee bij de beoordeling, maar kijkt ook naar andere criteria. Dat zijn ondermeer uitwerking aanpak en communicatie, de communicatiekracht en het innovatieve karakter van de case. Donderdagavond 2 juli ontvangt de winnaar de cheque van 25.000 euro.

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

De stempagina voor de MVO-Award van de Dutch PR Awards is gesloten. Er zijn in totaal 5.399 stemmen uitgebracht. De jury neent de uitkomst van deze peiling mee bij de beoordeling, maar kijkt ook naar andere criteria. Dat zijn ondermeer uitwerking aanpak en communicatie, de communicatiekracht en het innovatieve karakter van de case. Donderdagavond 2 juli ontvangt de winnaar de cheque van 25.000 euro.

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Van harte gefeliciteerd!

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

3 bureaus

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Het optimale monitoring proces

Hoe ga ik structureel aan de slag met media monitoring? Op welke manier neemt mij dit werk uit handen? Dat wordt uit de doeken gedaan op de Media Monitoring Tour van VPRA’s partner ClipIt die op donderdag 18 mei in Utrecht wordt gehouden.Er worden een aantal sessies georganiseerd, met 20 plaatsen per sessie, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@clipit.nlVoor meer info, klik hier. https://www.clipit.nl/blog/mmt/

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Het optimale monitoring proces

Hoe ga ik structureel aan de slag met media monitoring? Op welke manier neemt mij dit werk uit handen? Dat wordt uit de doeken gedaan op de Media Monitoring Tour van VPRA’s partner ClipIt die op donderdag 18 mei in Utrecht wordt gehouden.Er worden een aantal sessies georganiseerd, met 20 plaatsen per sessie, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@clipit.nlVoor meer info, klik hier. https://www.clipit.nl/blog/mmt/

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Het optimale monitoring proces

Hoe ga ik structureel aan de slag met media monitoring? Op welke manier neemt mij dit werk uit handen? Dat wordt uit de doeken gedaan op de Media Monitoring Tour van VPRA’s partner ClipIt die op donderdag 18 mei in Utrecht wordt gehouden.Er worden een aantal sessies georganiseerd, met 20 plaatsen per sessie, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@clipit.nlVoor meer info, klik hier. https://www.clipit.nl/blog/mmt/

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Het optimale monitoring proces

Hoe ga ik structureel aan de slag met media monitoring? Op welke manier neemt mij dit werk uit handen?

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

test

test

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

EventSummit 2018

15 februari 2018 EventSummit 2018 (voorheen EvenementContact) RAI Amsterdam

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

EventSummit 2018

15 februari 2018 EventSummit 2018 (voorheen EvenementContact) RAI Amsterdam

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

EventSummit 2018

15 februari 2018 EventSummit 2018 (voorheen EvenementContact) RAI Amsterdam

Lees meer
VPRA Nieuws30-11-1999

Lees meer

 


[sharethis]

Activiteiten